in , , , ,

GroenLinks: Uitgebreide wifi-tracking in centrum Hoofddorp is schending van privacy

geralt / Pixabay

De fractie van in de gemeenteraad maakt zich zorgen over de van bezoekers en inwoners van het centrum van Hoofddorp. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan het college.

Volgens raadslid Schouten heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een maand geleden uitspraak gedaan over wifitracking en andere middelen om personen te volgen, waarbij het signaal van mobiele telefoons wordt gebruikt om groepen mensen te volgen en te registreren.

Volgens de AP valt deze volgmethode onder het verwerken van persoonsgegevens.

Omdat er ook in het centrum van Hoofddorp volgens uitgebreide wifitracking plaatsvindt, door de uitvoerders ook wel ‘passantentelling’ genoemd, wil de partij graag van het college weten of het op de hoogte is van de uitspraak van de AP.

En wat het college gaat doen om de van inwoners en bezoekers te waarborgen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

‘Er zijn vrijwel geen redenen die het volgen van winkelend publiek of reizigers rechtmatig maakt’, zo meldt het AP volgens Schouten.

Alles bij de bron; HCNieuws

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ben jij in WhatsApp-fraude getrapt? Weg=pech, politie doet niets voor je wegens ’te druk’

10 landen blokkeren EU-wettekst over linkbelasting en uploadfilter