in , , , ,

GroenLinks: Uitgebreide wifi-tracking in centrum Hoofddorp is schending van privacy

geralt / Pixabay

De fractie van in de gemeenteraad maakt zich zorgen over de van bezoekers en inwoners van het centrum van Hoofddorp. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan het college.

Volgens raadslid Schouten heeft de (AP) een maand geleden uitspraak gedaan over wifitracking en andere middelen om personen te volgen, waarbij het signaal van mobiele telefoons wordt gebruikt om groepen mensen te volgen en te registreren.

Volgens de AP valt deze volgmethode onder het verwerken van persoonsgegevens.

Omdat er ook in het centrum van Hoofddorp volgens GroenLinks uitgebreide wifitracking plaatsvindt, door de uitvoerders ook wel ‘passantentelling’ genoemd, wil de partij graag van het college weten of het op de hoogte is van de uitspraak van de AP.

En wat het college gaat doen om de privacy van inwoners en bezoekers te waarborgen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

‘Er zijn vrijwel geen redenen die het volgen van winkelend publiek of reizigers rechtmatig maakt’, zo meldt het AP volgens Schouten.

Alles bij de bron; HCNieuws

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
No NWO !!!!
2 jaren geleden

Het is opvallend dat een kleine partij hiermee moet komen en dat je van de grote partijen niets hoort. Het lijkt er op dat net als in de regering dat de grote partijen VVD, CDA, PVDA, D66 de lijn van de nIeuwe Wereld Orde volgen. Ik kan tot geen andere conclusie komen nadat ik die partijen regelmatig aanschreef met vragen over o.a. chemtrails.
En wie Merkel en Macron openlijk hoort praten over opgeven van souvereiniteit en samenvoegen van staten weet ook direct dat er vreemde zaken spelen.

Het is de hoogste tijd dat mensen in actie komen want anders dendert de trein van banken en multinationals gewoon door. Precies zoals Junckers openlijk zegt.
Zelfde overigens als bij afvalpas, camera’s in het centrum, camera’s boven wegen, GPS, 5G etc.

Ben jij in WhatsApp-fraude getrapt? Weg=pech, politie doet niets voor je wegens ‘te druk’

10 landen blokkeren EU-wettekst over linkbelasting en uploadfilter