in , ,

Groot datalek Achmea: gegevens van duizenden verzekerden op straat, verzaakt slachtoffers te informeren

De gegevens van duizenden klanten van liggen na een hack op straat. Het bij de grootste verzekeraar van is vermoedelijk ontstaan via een medewerker op een kantoor in Apeldoorn, of via iemand uit de omgeving van deze werknemer.

In meerdere bestanden staan de namen, BSN-nummer en adressen van circa 10.000 mensen. Duizenden slachtoffers van deze hack komen uit Oost en Noord-Nederland.

In sommige bestanden staan ook bedragen die cliënten uitgekeerd kregen, soms ook van cliënten die inmiddels overleden zijn.

,,We hebben gesproken met de medewerker in Apeldoorn, via wie het lek lijkt te zijn ontstaan.’’
Het vermoeden is dat iemand uit ‘de omgeving’ van deze werknemer was.

,,De persoon die de cliëntengegevens in bezit heeft gekregen, heeft die onderschepte gegevens ook naar ons gestuurd, maar zei er bij het niet verder te verspreiden.’’

Omdat Achmea ervan uit ging dat de gegevens niet verder geopenbaard werden, hebben ze de duizenden klanten niet geïnformeerd.

,,Dat hebben we ook aan de aangegeven. Omdat er een medewerker bij betrokken was, was het erg privacygevoelig, en daarom hebben we het niet groter willen maken. Maar nu is het toch verder verspreid.’’

Alles bij de bron; deStentor

Lees ook eens verder bij de bron: privacynieuws.nl

Photo by Christoph Scholz cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PvdA wethouder hanteert wet waarvan hij zelf wist dat deze niet bestond bij huisvesting statushouders

Als ergens beveiliging aanwezig moet zijn: Belastingdienst kan beveiliging gevoelige persoonsgegevens niet garanderen