in , ,

Groot datalek bij Jeugdriagg: medische dossiers kwetsbare kinderen gelekt

3769283867 01c3214399 fail1

Door een fout bij Jeugdriagg zijn de dossiers van kinderen met veelal ernstige psychische problemen gelekt. Ondanks inspanningen van minister Hugo de Jonge om zorginstellingen beter te beveiligen, lijkt er in anderhalf jaar tijd nauwelijks iets veranderd.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

In de gelekte dossiers van Kenter Jeugdhulp, de nieuwe naam van Jeugdriagg, staan volledige namen van jonge kinderen met zeer gevoelige details over hun privéleven, zoals psychische aandoeningen, de instabiele thuissituatie, het drugsgebruik en allerlei problemen op school.

Als deze dossiers op straat komen te liggen en bijvoorbeeld op school worden verspreid, kan dat vreselijke gevolgen hebben voor deze toch al kwetsbare doelgroep, stellen experts.

“Zo’n datalek kan consequenties hebben die hen de rest van hun leven achtervolgen”, zegt Simone van der Hof, hoogleraar aan de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in digitale kinderrechten.

Kenter Jeugdhulp, dat duizenden gezinnen behandelt, heeft zijn oude website (jeugdriagg.nl) niet beveiligd afgesloten waardoor iedereen de website en de bijbehorende e-mailadressen kon overnemen.

RTL Nieuws deed dat en kreeg zo inzage in ….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

Klimaat als hefboom voor de ‘reset’ van de wereldeconomie

propaganda e1475578996892

Hackers leggen anti-Syrische propaganda van Britten bloot