in , , ,

Groot migrantenprotest legt treinverkeer van Athene plat, eisen vervoer naar Griekse grens

Het Larisis-station in Athene is tot stilstand gekomen met alle diensten die in en uit zijn opgeschort vanwege een sit-down protest van een groep migranten die op zoek zijn naar de Griekse grens.

Spoorwegexploitant TrainOSE heeft ook tijdelijk de uitgifte van tickets stopgezet terwijl het protest van vrijdag aan de gang is. Een -oproereskader is ter plaatse ingezet en volgt de situatie op. Sommige demonstranten zijn naar verluidt begonnen langs de sporen naar Thessaloniki te lopen.

De ongeveer 100 tot 150 migranten en vluchtelingen eisen dat ze worden vervoerd naar Diavata in het noorden van Griekenland, vlakbij de Griekse grens, met het oog op het heropenen van een migratieroute naar Noord-Europa die in 2016 is geopend.

Ongeveer 500 migranten hebben zich sinds donderdag verzameld in een kampement in een maïsveld in Diavata na oproepen op om een ​​pauze te nemen voor de grens.

De Griekse minister voor migratiebeleid Dimitris Vitsas zei: “de grenzen zijn en blijven gesloten en het spreekt voor zich dat we geen onregelmatige bewegingen zullen toestaan”, meldt Thema Nieuws .

Hij voegde eraan toe dat de migranten het slachtoffer waren geworden van verkeerde informatie, hoogstwaarschijnlijk van mensenhandelaars die volgens hem “om de een of andere onverklaarbare reden dat ze de grens zouden openen” zouden zijn.

Lees verder bij de bron: RT World News

We gaan spannende tijden tegemoet…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU-parlement stemt voor verplichte vingerafdruk en een gezichtsafbeelding op id-kaart

Nieuwe baas Wereldbank is loyale Trump aanhanger