in , ,

Grootste datadiefstal ooit: Gegevens AIVD zouden zijn gestolen bij datadiefstal

5637545283 fe50cf5720 AIVD

Gegevens van de Nederlandse inlichtingendienst AIVD zouden na een omvangrijke datadiefstal bij de Curaçaose veiligheidsdienst VDC in handen van criminelen zijn gekomen, zo beweert SP-Kamerlid Ronald van Raak…

…Eind 2011 gebeurt er iets opmerkelijks bij de VDC, zo laat een netwerkbeheerder van de veiligheidsdienst tegenover de Curaçaose Ombudsman weten. Zijn leidinggevenden vertellen dat hij, in opdracht van de minister-president, aan een aantal “Colombianen” moet vertellen hoe de informatie van de Curaçaose veiligheidsdienst was beveiligd. Een paar weken later moet de netwerkbeheerder zelfs de wachtwoorden van het systeem afgeven. Hierdoor was het mogelijk om alle gegevens aan te passen en te kopiëren. Niet alleen van de dienst zelf, maar ook van andere inlichtingendiensten, zoals de AIVD en FBI.

Volgens Van Raak gaat het misschien wel om de grootste datadiefstal bij een geheime dienst ooit. Meerdere bronnen zouden hebben bevestigd dat de gegevens in handen van criminelen zijn gekomen. Daarnaast zouden er gegevens zijn gewist om bijvoorbeeld een gunstige screening van toekomstige politici mogelijk te maken, aldus het SP-Kamerlid.

Lees verder via PrivacyNieuws.

 

Photo by Gerard Stolk ( vers Pâques ) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
218312083 1196549521 office chaos

Oplossing pgb-chaos gaat nog maanden duren

ee18ed2ca8efb8fc 640 boeken

Rabobank wil kritisch boek uit de winkels