in , ,

Grootste datadiefstal ooit: Gegevens AIVD zouden zijn gestolen bij datadiefstal

Gegevens van de Nederlandse inlichtingendienst AIVD zouden na een omvangrijke datadiefstal bij de Curaçaose veiligheidsdienst VDC in handen van criminelen zijn gekomen, zo beweert SP-Kamerlid Ronald van Raak…

…Eind 2011 gebeurt er iets opmerkelijks bij de VDC, zo laat een netwerkbeheerder van de veiligheidsdienst tegenover de Curaçaose Ombudsman weten. Zijn leidinggevenden vertellen dat hij, in opdracht van de minister-president, aan een aantal “Colombianen” moet vertellen hoe de informatie van de Curaçaose veiligheidsdienst was beveiligd. Een paar weken later moet de netwerkbeheerder zelfs de wachtwoorden van het systeem afgeven. Hierdoor was het mogelijk om alle gegevens aan te passen en te kopiëren. Niet alleen van de dienst zelf, maar ook van andere inlichtingendiensten, zoals de AIVD en .

Volgens Van Raak gaat het misschien wel om de grootste datadiefstal bij een geheime dienst ooit. Meerdere bronnen zouden hebben bevestigd dat de gegevens in handen van criminelen zijn gekomen. Daarnaast zouden er gegevens zijn gewist om bijvoorbeeld een gunstige screening van toekomstige politici mogelijk te maken, aldus het SP-Kamerlid.

Lees verder via PrivacyNieuws.

 

Photo by Gerard Stolk ( vers Pâques )


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oplossing pgb-chaos gaat nog maanden duren

Rabobank wil kritisch boek uit de winkels