in ,

Grootste Noorse bank wil contant geld afschaffen

Wanneer dingen niet snel veranderen, is er binnenkort niet prettig meer te leven in onze Westerse maatschappij.

Een samenleving die in razendsnel tempo verandert in een honderd procent .

We leven nu al in een land waar de al op de stoep staat wanneer je het lef hebt om een niet politiek correct bericht te versturen zoals het oproepen tot demonstreren tegen de komst van alweer een AZC (asielzoekerscentrum).

Allemaal niets vergeleken bij wat er komen gaat. Een toekomst die nu zo dichtbij is en die volkomen voorbijgaat aan de bulk van de bevolking.

Ons contante is binnen niet al te lange tijd verdwenen. Met het verdwijnen daarvan ben je een marionetje die honderd procent afhankelijk is van de willekeur van de overheid.

Eén verkeerde beweging en de mogelijk om elektronisch te kunnen betalen werkt bij jou niet meer. Eén klein bliepje wordt door de overheid in een computersysteem aangepast en jij kunt niets, maar dan ook helemaal niets meer.

Het is geen sciencefiction, het staat om de hoek en het gaat komen, net zo zeker als je eerstvolgende belastingaanslag.

De grootste Noorse bank, DNB, heeft deze week medegedeeld dat contant geld heeft afgedaan voor de Noren en dat dit eigenlijk nog alleen maar wordt gebruikt in het zwarte circuit en voor witwaspraktijken.

Zo zegt de DNB verder, “Er is vandaag de dag ongeveer 50 miljard Kroner in omloop en de Centrale Bank kan slechts van 40 procent vaststellen waarvoor het is gebruikt. Dat betekent dat 60 procent van het geld buiten iedere controle staat. Wij denken dat dit komt door “onder de tafel” geld en witwaspraktijken”.

En dan:

“Er zijn zoveel gevaren en nadelen in verband met contant geld dat wij tot de conclusie zijn gekomen dat het uitgefaseerd moet worden”.

Ook in ons land vielen deze week weer de nodige geluiden waar te nemen om contant geld verder te beperken.

Om gewapende overvallen in het openbaar vervoer in Amsterdam te bestrijden, wordt het betalen met muntgeld in bussen mogelijk afgeschaft.

Wat in 2015 al een belangrijke vlucht heeft genomen, zal in 2016 met nog veel grotere snelheid en urgentie worden voortgezet. De ene dag na de andere zul je berichten kunnen lezen over contant geld en misdaad, contant geld en de zwarte economie, contant geld en berovingen.

Er is nog een reden dat het contante geld versneld afgeschaft moet worden en die is dat de wereldwijde ineenstorting van het economisch/financiëel systeem is begonnen.

Het zal door kunstgrepen van de Centrale Banken misschien nog enige tijd in leven gehouden kunnen worden, maar die wereldwijde ineenstorting en de daaruit voortvloeiende gaat komen.

Dit betekent sociale onrust en oproer. Dan is het heel handig wanneer je als overheid met één druk op de knop lastige elementen kunt uitschakelen.

Lees verder bij de Bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
peter
5 jaren geleden

dan ontstaat er een schaduweconomie .

Het meest beroemde geval van hyperinflatie in de geschiedenis

Joris Demmink bemoeide zich met zaak-Baybasin