in ,

Grote bedrijven sponsoren EU-voorzitters

Daar krijg je een vieze smaak van in je mond

kalhh / Pixabay

Gratis auto’s van Renault of BMW, gesponsorde blikjes van Coca-Cola of gratis verf. Ieder half jaar willen grote bedrijven de voorzitter van de sponsoren. Volgens de EU-lidstaten een mooie kostenbesparing, volgens critici een praktijk waar je ‘een vieze smaak van in je mond krijgt’.

Ieder half jaar wordt een nieuwe EU-lidstaat tijdelijk voorzitter van de Europese Unie. Tijdens zo’n voorzitterschap, waarin de vakministers van de lidstaten overleggen, organiseert het land dat voorzitter is honderden vergaderingen, bijeenkomsten en events.

In die zes maanden tuigt een land een complete organisatie op met extra vergaderzalen en ambtenaren. Bij bijna ieder voorzitterschap leveren grote multinationals allerlei zaken gratis.

Vaak wordt er voor een voorzitterschap een aparte, mooie locatie aangewezen. In in 2016 was dat bijvoorbeeld het Scheepvaartmuseum. Er zijn veel diners, werkbijeenkomsten, en de meetings worden bezocht door duizenden buitenlandse diplomaten, ambtenaren, ministers en journalisten.

Voor bedrijven is dat bij uitstek een plek waar ze zichzelf in de kijker kunnen spelen. Landen zien het als een kansje om een beetje reclame voor de eigen bedrijven te maken en wat uit te sparen.

Zo’n voorzitterschap is niet gratis namelijk; in 2016 begrootte Nederland er zo’n 63 miljoen voor. Dat is vrij gemiddeld voor zo’n project.

In 2004 was het flink duurder, 97 miljoen euro. Gecorrigeerd voor inflatie zou dat 120 miljoen euro zijn.

Nederland kreeg bier, verf en zonnepanelen

Nederland heeft zich in 2016 door vier bedrijven laten sponsoren,…..

Lees verder bij de bron: RTLZ


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU is een grote boevenbende
1 jaar geleden

Een kind snapt dat dit niet kan. Het is bekend dat de EU bestuurd wordt door grote bedrijven en banken maar dat alle kosten gedragen worden door de burgers. We weten al bijna 20 jaar dat dit systeem volledig fout is. Dit is oorlog. Maar dan een andere oorlog dan die we kennen uit het verleden. En je weet ook dat een dergelijk systeem niet kan overleven omdat het principe al volledig fout is.

Wordt wakker mensen …

Opgepakte bivakmuts tijdens niqaab-demonstratie praat over arrestatie

EU dwingt Nederland tot invoering van 5G, schadelijkheid pas meten als het er is