in , , , , , ,

Grote fout in de Europese btw-systemen, resultaat: gestolen btw miljarden

fraude 1544546430
stevepb / Pixabay

Er zit een gigantische weeffout in de Europese btw-systemen, waar professionele fraudeurs gretig misbruik van maken. Daardoor kunnen ze jaarlijks tientallen miljarden uit de schatkisten van EU-landen roven.

Voorjaar 2005: In één maand tijd gaan dertig dozen vol mobiele telefoons vijf keer langs de douane op Schiphol, soms nog met de stempels van de vorige keer erop. De dozen blijken afkomstig te zijn van de 43-jarige jurist Margaretha van de L., voormalig hoofd van de Centrale Unit EU-fraude van de FIOD.

De crimefighter blijkt een opmerkelijke carrièremove te hebben gemaakt. Ze importeert de handelswaar uit Dubai en de Verenigde Staten, en exporteert die dan naar een opslag in het Verenigd Koninkrijk. De spullen worden vervolgens op papier op één dag meermalen doorverkocht aan bedrijven in het VK.

Het doel: zoveel mogelijk btw ‘stapelen’, de btw-winst snel wegsluizen, het bedrijf laten ploffen en dan met de noorderzon verdwijnen.

Project Grand Theft Europe

De zaak rondom Margaretha is alweer 14 jaar oud, maar deze btw-truc wordt nog volop gebruikt, zo blijkt uit het journalistieke onderzoeksproject Grand Theft Europe waaraan Follow the Money de afgelopen maanden meewerkte.

Europol blijkt op de hoogte te zijn.

Lees hier het artikel:

https://www.facebook.com/groups/DeBurgersIsTegendeEUnietTegenEuropa/permalink/1683130995163798/

Lees verder bij de bron: Follow the money en eunmask

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
het beste nepnieuws sinds 1993

Nepnieuws alert: CNN schrijft dat Juan Guaido ‘de verkiezingen in januari heeft gewonnen’

fabel 1557237758

Dit had toch niemand verwacht: ‘biologisch’-label blijkt fabeltje