Grote gatenkaas, omdat het kan: Honderden datalekken bij UWV en SVB

Omdat het allemaal gewoon kan, 1 groot zooitje waar niets aan gedaan wordt

succo / Pixabay

Brieven naar het verkeerde adres, mails met gegevens van anderen en verloren harddisks. Bij het UWV en de is veel mis.

De van klanten van het ­Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de Sociale ­Verzekeringsbank (SVB) is slecht ­beschermd.

In de eerste vier maanden van dit jaar hebben er bij UWV en de SVB respectievelijk 165 en 319 datalekken plaatsgevonden. Dat meldde minister Wouter Koolmees van sociale zaken onlangs in een van de vele rapporten die hij vlak voor het reces naar de stuurde.

Het betrof hoofdzakelijk gevallen waarin het om de persoonsgegevens van één persoon ging, bijvoorbeeld een verkeerd geadresseerde brief. Maar elk is er een te veel, ­vanwege de impact op betrokkenen, ­aldus het ministerie in een reactie op de grote hoeveelheid lekken.

Alle ­datalekken zijn gemeld bij de (AP).

In drie situaties, die zich voordeden bij het UWV, betrof het grote aantallen persoonsgegevens. Zoals die keer dat er tussen 17 en 30 april in totaal 117.000 cv’s zijn gedownload door één gebruiker.

Het UWV heeft …

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Stichting PensioenBehoud start bodemprocedure tegen NL: ‘Pensioenwetgeving in strijd met EU-richtlijn’

Miljoenen burgers Bulgarije gehackt via de belastingdienst