in , ,

“Grove censuur”: Brussel verbiedt de tentoonstelling van karikaturen van de EU-chefs

Omdat de desbetreffende karikaturen niet met de “Europese waarden” overeenstemmen, werden 12 van hen, die o.a. -staats- en regeringschefs uitbeelden, niet toegelaten tot de geplande tentoonstelling ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap in Brussel eind septemberDe organisatoren van de cultuurmanifestatie noemen de handelwijze een daad van “grove ”.

Op 25 september zouden naar aanleiding van de 60e verjaardag van de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap in Brussel karikaturen van Griekse en Franse kunstenaars tentoongesteld worden. De voor de controle verantwoordelijke Europarlementariër Catherine Bearder heeft echter 12 van de 28 ingediende Griekse karikaturen, die EU-staats- en regeringschefs uitbeelden, afgewezen en niet toegelaten tot de tentoonstelling.

Volgens “RT” zou de EU-functionaris hebben aangegeven dat deze karikaturen de EU-politici en hun belachelijk maken en dat ze niet in overeenstemming zouden zijn met de waarden van de Europese Unie.

De organisatoren van de cultuurmanifestatie veroordeelden de handelwijze als een daad van “grove censuur”. De Griekse nieuwssite “tvxs” citeert de Griekse Europarlementariër Stelios Kouloglou met de woorden: “Dit is een unieke poging tot censuur van het ”. Kouloglu benadrukte dat hij deze censuur niet zou accepteren en samen met de Franse Europarlementariër Patrick Le Hyaric, met wie hij de tentoonstelling heeft georganiseerd, tegen dit besluit bezwaar zou aantekenen bij de voorzitter van het Europees Parlement.

Tot de EU-waarden zouden o.a. ook “humor en zin voor mens zijn” behoren, die de gecensureerde kunstwerken “zeer zeker niet overtreden”.

(Bekijk hier de geweigerde karikaturen)

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frirs
3 jaren geleden

.
……………………….deze..”DEMOCRATIE” is gelijk aan Totalitarisme / Fascime

jungleelephant
3 jaren geleden

Allemaal narcisten met een mega ego!

Democratie? Subsidie lastiger voor anti-Europese politieke partijen

Suikerdranken weg van school, maar ongezonde light-varianten verdwijnen niet