in , , ,

Guldenonderzoek: Aanzienlijk welvaartsverlies door euro

De deelname aan de euro heeft Nederlanders ‘een aanzienlijk welvaartsverlies’ opgeleverd. Dat is het best zichtbaar als je de ontwikkeling van de afgelopen tien jaar afzet tegen die in niet euro-landen als Zwitserland en Zweden.

Dat concludeert het Britse onderzoeksbureau Lombard Street Research in een onderzoek naar een terugkeer van de gulden. Het onderzoek is gedaan op verzoek van de .


De onderzoekers wijzen erop dat de Nederlandse de afgelopen 10 jaar met 1,25 procent per jaar is gegroeid, tegenover 3 procent in de 20 jaar daarvoor. In Zweden en Zwitserland bedroeg de groei de afgelopen 10 jaar respectievelijk 2,25 en 1,75 procent.

Die landen deden het volgens het onderzoeksbureau ook beterwat betreft inflatie, groei van de werkgelegenheid en begrotingssaldo.

Groei bbp
De groei van de consumptieve bestedingen in Nederland was 0,25 procent per jaar in 10 jaar. Als dat net als in Zweden en Zwitserland gelijk was geweest aan de groei van het bruto binnenlands product dan zouden de consumptieve bestedingen in 2011 30 miljard hoger euro uitgevallen zijn, ofwel 1.800 euro per persoon.

Als de hier net zo groot was geweest als in Zweden en Zwitserland, had dat de Nederlander nog eens 900 euro extra opgeleverd.

Lees verder via: Elsevier.nl

Photo by Stewf


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wally
5 jaren geleden

Kunnen we het de Neuro noemen,want het werkt op mijn zenuwen.

Verbod op cash

Een soort Stonehenge/piramides van Giza ontdekt op komeet