in ,

Hackers konden draadloos de controle nemen over Tesla auto

Onderzoekers van Keen Security Lab zijn erin geslaagd de controle over een over te nemen. Hiervoor misbruikten de beveiligingsspecialisten een lek in de CAN-bus van de wagen. Een Controller Area Network is een seriële databus die in wagens wordt gebruikt om verschillende systemen aan te sturen.

Om de controle van de wagen over te nemen, diende het voertuig aangesloten te zijn aan een kwaadaardige wifi-hotspot.

De onderzoekers demonstreren in een hoe dit kon gebeuren wanneer een Tesla-eigenaars op zoek ging naar het dichtstbijzijnde laadpunt via het touchscreen van zijn wagen. Eenmaal de hackers verbinding hadden gemaakt met de Tesla konden ze onder andere de deur ontgrendelen en de remmen controleren.

Ook wanneer de Tesla reed, konden de onderzoekers allerhande kattenkwaad uithalen. De beveiligingsspecialisten konden de ruitenwissers aanzetten en sproeivloeistof laten spuiten. Tot slot toonden de hackers in hun video hoe een medewerker die 20 kilometer verwijderd wasde remmen van de wagen kon inschakelen.

De onderzoekers hebben hun bevindingen met Tesla gedeeld. Binnen de tien dagen was het lek gedicht en had Tesla een update uitgestuurd over-the-air.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Sarah_Ackerman cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Obama’s Brzezinski: Het is makkelijker om 1 miljoen mensen te doden dan ze te controleren

‘EU zal handelsverdrag met Canada tekenen’