in , ,

Halal internet is hier! Sharia browser voor moslims om ver weg van het westerse te blijven

‘S Werelds eerste -compatibele browser is ingesteld om een ’moslimvriendelijke webervaring‘ te leveren.

SalamWeb heeft een reeks dagelijkse webservices, waaronder SalamWeb Browser, SalamNews, SalamChat en SalamSadaqah. Maleisische startup SalamWeb probeert een halal (Islam-goedgekeurde) webervaring voor moslims te creëren, inclusief berichten, browsen en nieuws, gefilterd door gebruikersbeoordelingen, om in overeenstemming te zijn met de islamitische .

Zoals iedereen die genoeg tijd op Facebook of Twitter heeft doorgebracht, kan vertellen, kunnen moderne sociale media nauwelijks worden omschreven als een bastion van moraliteit. Dit kan dubbel waar zijn voor degenen die proberen te surfen in overeenstemming met de leerstellingen van de islam, die webfavorieten zoals gokken, pornografie en feesten van overmatig drinken verbiedt.

En hier wil het nieuwe bedrijf munt slaan door een ambitieus doel te stellen om de markt te veroveren op minstens 10% van de 1,8 miljard moslims ter wereld.

”We willen een betere plek maken“, verklaarde managing director Hasni Zarina Mohamed Khan van het project, volgens Bloomberg. ”We weten dat het internet goed en slecht is, dus biedt SalamWeb je een hulpmiddel om dit venster te maken waarmee je naar internet kunt gaan om het goede te zien.”

“Onze missie is om mensen de kracht te geven om een ​​digitale Ummah te bouwen en de wereld dichter bij elkaar te brengen.” SalamWeb heeft als doel de mondiale te machtigen en hen te helpen een digitaal leven te leiden dat consistent is met hun waarden en overtuigingen.

De fusie van en technologie is echter niet noodzakelijk goedaardig. Afgelopen november onthulde Indonesië een app waarmee gebruikers de regering kunnen informeren over mensen die ‘ketterse overtuigingen‘ hebben die niet door de staat worden erkend.

Het programma heeft verschillende functies die expliciet gericht zijn op ”het optimaliseren van de islamitische manier van leven“, waaronder bidtijden, een kompas dat wijst naar Mekka en filters die alcohol- en varkensvleesgerelateerde bedrijven vermijden. Het is de eerste browser die door de internationale sharia-raad wordt goedgekeurd als zijnde in overeenstemming met de islamitische wet.

Het project is echter niet exclusief voor moslims. Het op Reddit-achtige community-gebaseerde systeem van tagging en voting is gericht op het ‘ bevorderen van universele waarden ‘ en waarschuwt gebruikers wanneer ze content benaderen die als misbruik of frauduleus is gemarkeerd.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waar zijn we als samenleving ook alweer mee bezig? 1 op de 6 werkende mensen heeft een burnout

Nieuwe recessie is hier: Duitse detailhandelsverkopen gekelderd, slechter dan 2007 en Italië in technische recessie