in , , ,

Half Afrika wil naar Europa, 110 miljoen mensen hebben concrete reisplannen

110 miljoen hebben concrete reisplannen, ongeveer 900.000 wachten al in op de overtocht over de Middellandse Zee. De geboorte-explosie in de landen ten zuiden van de Sahara is de brandstof van de migratie – en de open grenzen op het oude continent werken als uitnodiging.

“Uit de nieuwste peilingen in Afrikaanse landen blijkt dat tot twee derde deel van de inwoners wil emigreren. En niet alleen nood en terreur zijn een drijfveer, maar vaak familieleden en vrienden die al in Europa zijn”, vatte de “Wet” midden maart 2018 samen. In de jaren daarvoor kwamen de vluchtelingen vooral via Italië in de .

Sinds Rome met de politicus van de LEGA, Matteo Salvini, een asielcriticus het ministerie van Binnenlandse Zaken leidt, die de smokkelschepen het aanmeren in Italiaanse havens heeft verboden, hebben de organisatoren van de volksverhuizing een nieuwe route gevonden: nu vindt de overtocht bij voorkeur vanuit Marokko naar de Spaanse kust plaats.

Midden juni 2018 kwamen er in twee dagen meer dan 1100 Afrikanen in rubberboten over de Straat van Gibraltar – dat was nog nooit eerder voorgekomen op het Iberisch schiereiland. De smokkelaars zijn politiek blijkbaar goed geïnformeerd: ze wisten dat ongeveer tegelijkertijd met de ambtsaanvaarding van de rechtse Italiaanse regering in de conservatieven uit de macht werden verdreven en sindsdien een socialistisch het land bestuurt, die het niet zo nauw neemt met de grenscontrole.

De nieuwe minister-president Pedro Sanchez heeft al aangekondigd het NAVO-prikkeldraad op het metershoge grenshek van de exclaves Ceuta en Melilla te willen verwijderen. Zo zouden de in het vervolg zonder een gevaarlijke overtocht al op het Afrikaanse continent een stukje EU-territorium bereiken – en zouden zodoende het recht hebben om verder getransporteerd te worden naar het Europese vasteland.

Het leger van de miljoenen

Volgens informatie van “Eurostat”, het bureau voor de statistiek van de EU, vroegen tussen 2014 en 2017 bijna een miljoen bewoners van de landen ten zuiden van de Sahara asiel aan in Europa. Maar dat is pas het begin. “In Libië bevinden zich op dit moment 900.000 migranten. Het aandeel van diegenen die op dit moment naar Europa willen en daar ook de middelen toe hebben, wordt geschat op 200.000”, citeert de “Kronen-Zeitung” uit Wenen in september uit een vertrouwelijk rapport van de Oostenrijkse militaire inlichtingendienst.

Dit aantal zou echter wel  eens te laag aangehouden kunnen zijn: toen andere media in april 2016 over een desbetreffende prognose van de Weense militaire analisten berichtten, betwistte de toenmalige Duitse minister van binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU): “Dat beschouw ik al te laag”.

Nu al hebben zich tussen de 300.000 en 400.000 mensen uit zowel Nigeria als uit zuidelijk Afrika, waaronder 270.000 mensen uit Senegal, 250.000 uit Ghana en 180.000 uit Kenia, in Europa gevestigd. Die willen nu hun familieleden en vrienden laten overkomen.

Een onderzoek van het gerenommeerde Amerikaanse Pew Research Center in het voorjaar van 2018 kreeg door peilingen ter plaatse de volgende cijfers boven tafel: twee derde deel van de Ghanezen en Nigerianen evenals ongeveer de helft van de Kenianen, Senegalezen en Zuid-Afrikanen wil het liefst emigreren, vooral naar de VS of naar Europa.

In het jaar 2012 voorspelde de inmiddels overleden oprichter van de organisatie “Cap Anamur”, Rupert Neudeck, dat er “18 miljoen” naar “het beloofde continent Europa” zullen stromen. Maar vermoedelijk is dat nog een lage schatting geweest: in de landen ten zuiden van de Sahara leven op dit moment 1,1 miljard mensen. Als ook maar 10% van hen op weg zou gaan, dan zouden dit 110 miljoen zijn.

Afrika explodeert

“950 miljoen mensen willen tot 2050 Afrika en de niet-Afrikaanse Arabische landen ontvluchten”, berekende Gunnar Heinsohn in juni 2015. De demografie-onderzoeker – hij werkte voor de Duitse Staatsacademie voor Veiligheidspolitiek en het NATO Defense College in Rome – beschouwt de biologie en niet de (dus de islam) als de reden van de Afrikaanse expansie naar europa: het hoge geboorteoverschot drijft iedereen, die in het land geen mogelijkheden hebben om hogerop te komen, over de Middellandse Zee. Dat tot 90% mannen en nauwelijks vrouwen op weg gaan, zou echter wel degelijk met de islam (en stammentaliteiten) te maken kunnen hebben: het vrouwelijke geslacht heeft in deze culturen bijna geen stem, de drang tot zelfrealisatie wordt de vrouw van kinds af aan afgeleerd.

In werkelijkheid is de bevolkingsgroei in Afrika bijna driemaal zo hoog als in de rest van de wereld, sneller ook dan in de Arabische landen. Volgens een onderzoek van de Verenigde Naties uit 2015 zal het aantal mensen op aarde tot het jaar 2050 naar 9,6 miljard stijgen. Van de 31 landen met de hoogste geboortecijfers liggen er 29 ten zuiden van de Sahara. Tot het jaar 2050 zal de Afrikaanse bevolking meer dan verdubbelen – van nu 1,1 miljard naar 2,4 miljard. Bij de eeuwwisseling zullen het er zelfs 4,2 miljard zijn – en dus viermaal zo groot zijn als nu.

In het wereldwijde gemiddelde brengt iedere vrouw tegenwoordig 2,5 kinderen ter wereld – nog maar de helft van het aantal in het begin van de jaren-50 van de vorige eeuw. De grote uitzondering is Afrika. Daar baart elke vrouw gemiddeld 4,7 kinderen.

Bron:
www.compact-online.de

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

2018: 84% van de asielzoekers heeft een bijstandsuitkering

WeekendDocu: FARMLANDS (2018) Official Documentary