in

Halve fractie D66 Dordrecht stapt op na Turkse overname

via De Dagelijkse Standaard

Bijna twee jaar lang was er gedonder binnen de Dordtse -fractie. Er was namelijk sprake van een Turkse overname binnen die fractie. Nu is de bom toch écht gebarsten en stapt de helft van de fractie op.

Gemeenteraadsleden Kevin Noels en Karin Castelijn en commissielid Durk Jan Tabak stappen op.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, gebeurde er bij D66 Dordrecht iets vreemds. Die fractie kreeg vier zetels en had ervaren politici om die plekken op te vullen.

Maar twee onervaren Turks-Nederlandse kandidaten (Ahmet Polat en Osman Bosuguy) kwamen van plek 10 en plek 30 ineens op plek 3 en 4 van de kieslijst te staan, door voorkeursstemmen! Het leuke ‘kijk ons een lekker divers zijn’-kieslijstje kostte de lokale D66-fractie bijna de kop.

Fractievoorzitter Noels zou beide heren zelfs onder druk hebben gezet om hun zetel op te geven. En je weet wat dát betekent: !

De gespannen sfeer werd nog veel erger toen een kleine drie maand later ook de bestuursverkiezing werd gekaapt door 25 nieuwe leden, die met een cadeau-lidmaatschap stemrecht hadden en een totaal ander bestuur neer konden zetten.

Reden voor Noels om het landelijke bureau …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je ziet steeds meer slimme deurbellen maar hoe zit het met privacy?

Psychische klachten? Grote kans dat je een verstoord immuunsysteem hebt