in ,

Handig, die technologische vooruitgang: 4 codes volstaan om miljoenen auto’s te openen

Een Britse groep onderzoekers is erin geslaagd de beveiliging van de contactloze portiersloten te doorbreken. De hack maakt naast Volkswagens ook auto's van Audi, Skoda, Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Ford Mitsubishi, Nissan, Opel en Peugeot kwetsbaar.

Al in de jaren negentig lukte het slimmeriken om met heel eenvoudige middelen het signaal op te pikken van de contactloze sleutel om dit vervolgens te reproduceren  (‘spoofen' in hackerjargon) en aldus toegang te krijgen tot de sleutel.

In reactie op die inbraakmethode versleutelden de autofabrikanten het sleutelsignaal.

Onderzoekers van de Universiteit van Birningham zijn er nu in geslaagd de codes waarmee Volkswagen Group het sleutelsignaal codeert te achterhalen, zo blijkt uit een bericht op Wired.

De 4 meest gebruikte codes zijn goed voor zo'n 100 miljoen auto's, claimen de onderzoekers.

Ze houden de betreffende codes voor zich maar wel doen ze uit de doeken hoe [.pdf] ze de mastercodes achterhaalden en met een Arduino radio-ontvangertje van nog geen 40 de te ontsleutelen slotspecifieke signalen van de contactloze sleutels opvingen.

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws

Photo by /kallu cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Poetin voorspelde de opkomst Islamitische Staat (IS) al in 1999

Minder Gronings aardgas, dus meer gas kopen van Gazprom