in ,

Handig, open grenzen! Gps-bendes op het platteland ongrijpbaar, politiedienst Europol ingevlogen

De mobiele bendes die de afgelopen maanden voor miljoenen euro’s aan gps-systemen van landbouwvoertuigen hebben buitgemaakt, zijn Europees actief. Reden dat de Nederlandse in het opsporingsonderzoek hulp heeft gevraagd van de Europese politiedienst .

De politie doet al meer dan een jaar onderzoek naar de bendes met leden van Oost-Europese afkomst. In februari leidde dit in Arnhem tot de arrestatie van twee mannen uit Litouwen, die kort daarvoor hun slag hadden geslagen in Varsseveld.

De mannen van 23 en 24 jaar oud hadden hier vijf gps-systemen van trekkers gestolen. Totale waarde van de buit: 50.000 euro.

Maar dit is slechts het topje van de ijsberg, aldus de politie: sinds april vorig jaar zijn er namelijk al meer dan 200 aangiften van gps-diefstallen gedaan. Alleen al in hebben de bendes voor miljoenen euro’s aan apparatuur gestolen.

En daar komen de diefstallen in andere Europese landen als , en nog bij.

,,Door informatie te delen via Europol, kunnen we gegevens van bendeleden die opgepakt zijn in het buitenland, koppelen aan sporen die wij bij diefstallen in Nederland vinden”, zegt …..

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU = VN = NWO = Rothschilds = NEVER
7 maanden geleden

Zegt dit artikel nu dat we blij zijn dat er een EU is? Of zijn de diefstallen het gevolg van de open grenzen in de EU? Mijn voorkeur is duidelijk: weg uit de EU !!!!

Wilma
7 maanden geleden

Die bende’s zijn al zeker 15 jaat actief en niet alleen de GPS systemen worden gejat, Maar ze stelen al al die jaren bedrijfsbusjes leeg en stelen aanhangers, die dan meteen, in ons geval, naar Polen verdwijnen en politie heeft hier nooit iets aan gedaan

Verslag Nederlandse regering: Aan immigratie kan niets worden gedaan …

Kredietberg bedreigt ons spaargeld: de race naar een monetaire reset