in ,

Handig, open grenzen! Gps-bendes op het platteland ongrijpbaar, politiedienst Europol ingevlogen

De mobiele bendes die de afgelopen maanden voor miljoenen 's aan gps-systemen van landbouwvoertuigen hebben buitgemaakt, zijn Europees actief. Reden dat de Nederlandse in het opsporingsonderzoek hulp heeft gevraagd van de Europese politiedienst .

De politie doet al meer dan een jaar onderzoek naar de bendes met leden van Oost-Europese afkomst. In februari leidde dit in Arnhem tot de arrestatie van twee mannen uit Litouwen, die kort daarvoor hun slag hadden geslagen in Varsseveld.

De mannen van 23 en 24 jaar oud hadden hier vijf gps-systemen van trekkers gestolen. Totale waarde van de buit: 50.000 euro.

Maar dit is slechts het topje van de ijsberg, aldus de politie: sinds april vorig jaar zijn er namelijk al meer dan 200 aangiften van gps-diefstallen gedaan. Alleen al in hebben de bendes voor miljoenen euro's aan apparatuur gestolen.

En daar komen de diefstallen in andere Europese landen als , en nog bij.

,,Door informatie te delen via Europol, kunnen we gegevens van bendeleden die opgepakt zijn in het buitenland, koppelen aan sporen die wij bij diefstallen in Nederland vinden”, zegt …..

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verslag Nederlandse regering: Aan immigratie kan niets worden gedaan …

Kredietberg bedreigt ons spaargeld: de race naar een monetaire reset