in ,

Hardlopers zijn doodlopers, haastige spoed is zelden goed: Europese goedkeuring Pfizer-vaccin voor de Kerst

Duitsland wil dit jaar nog beginnen met vaccineren tegen het .

Volgens  gezondheidsminister Jens Spahn kan het Europees Geneesmiddelenagentschap mogelijk al volgende week, 23 december, het van de en BioNtech goedkeuren.

Spahn voert met zijn uitspraken de druk op het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) op om zo snel mogelijk met een besluit te komen over het vaccin.

In het Verenigd Koninkrijk, de en zijn de eerste mensen al gevaccineerd.

Volgens Bild zal het EMA inderdaad al op 23 december tot een besluit komen over het vaccin van Pfizer en BioNTech, waarna Duitsland op Tweede Kerstdag met vaccineren zou kunnen beginnen.

Ook persbureau Reuters haalt bronnen aan die bevestigen dat het EMA een week eerder dan verwacht een besluit zal nemen.

Emer Cooke, directeur van het EMA, zei maandag dat alle medewerkers 24 uur per dag aan de slag zijn om het vaccin zo snel mogelijk goedgekeurd te krijgen, ‘op zijn laatst op 29 december. We bekijken constant of dit tijdstip nog kan veranderen, nu onze beoordeling vordert.'

Daarmee liet hij al nadrukkelijk de mogelijkheid open dat het EMA tegemoet kan komen aan de Duitse wens. Vandaag wil het EMA bevestigen noch ontkennen dat ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Regering wil met harde lockdown mensen uitputten en rijp maken voor Covid-19 vaccin’

Niets geleerd: Mondkapjes en miljoenen doden tijdens de Spaanse griep in 1918-1919