in , ,

Hatsikidee: Haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk staan onder invloed van IS

Free-Photos / Pixabay

In de Haagse achterstandswijken Transvaal en de Schilderswijk zijn salafistische jongerenwerkers actief die IS- vertonen en jongeren waarschuwen hoe inlichtingendiensten radicalisering herkennen. Hun handelen werd vorig jaar zo gevaarlijk, dat één man op dringend advies van de opsporingsdiensten moest stoppen als jongerenwerker.

Bij opsporingsdiensten kwamen dusdanig verontrustende signalen binnen dat na overleg met de Haagse welzijnsorganisatie Xtra werd gevraagd de man weg te houden bij kwetsbare jongeren. Deze man, van Marokkaanse komaf, zou volgens ingewijden nauwe contacten onderhouden met jihadisten.  Hij werd overgeplaatst naar een ouderenloket, maar daarvoor paste de man. Dat blijkt uit mails die deze krant heeft ingezien.

Maar het speelt breder, zo vertellen tien mensen die bij het dossier betrokken zijn, onafhankelijk van elkaar. Zij willen anoniem blijven omdat ze contractueel aan geheimhouding zijn gebonden of omdat ze vrezen voor de veiligheid van betrokkenen.

Zo zouden jongerenwerkers die op kosten van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zijn getraind in het herkennen en tegengaan van radicalisering, de kinderen om wie het ging hebben gewaarschuwd op welke signalen mensen zouden gaan letten.

,,Ze bespraken hoe jongeren dan konden reageren”, vertelt een getuige. Die zag ook hoe IS-propaganda werd vertoond door een van de medewerkers.

Een manager die intern alarm sloeg over de vermenging van de islam met het jongerenwerk, is vorig jaar juni bedreigd door twee jongeren uit de wijk. Zij hadden interne mails gelezen van Xtra, de grootste Haagse welzijnsorganisatie, over het ontslag van enkele niet-functionerende collega’s.

De dreiging was zo ernstig, dat de waarschuwde dat de vrouw niet meer naar haar werk kon. Later werd zij tot veler verbazing ontslagen. De Marokkaanse jongerenwerker die volgens vier betrokkenen achter de dreiging zit, mocht juist blijven.

Lees verder bij de bron: destentor.nl en AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Massa immigratie = NWO = landverraad
1 jaar geleden

Wat is hier aan de hand achter de schermen? Wat is onze overheid aan het doen? HIer klopt echt niets van !!! Waarom zou een overheid bewust een eigen land en steden waarvoor zij verantwoordelijk zijn kapot willen maken. Een kind ziet dat deze mensen (nee dat zijn geen vluchtelingen maar gelukzoekers) uit Afrika nog in geen honderd jaar integreren en er alleen hun eigen cultuur volledig willen vasthouden en zelfs alle ruimte opeisen om hun eigen gewoonten en gebruiken te willen handhaven.

Ik kan dit niet anders zien dan als landverraad en dat dit leidt tot grote spanningen in de samenleving.

Hoogleraren: ‘Toch risico kunstgras voor kind’

Aanvechten BKR-registratie werkt!