in

Heb vertrouwen in Big Pharma en instanties: Farmaceut na 30 jaar veroordeeld voor doodslag, duizenden doden, boete 3 miljoen

Meer dan 30 jaar lang heeft de farmaceutische reus Servier het dieetmedicijn Mediator verkocht, hoewel hij wist dat het dodelijk was.

Het aantal mensen dat is overleden na inname van het middel loopt in ieder geval in de honderden, maar zou in de duizenden kunnen lopen.

Het medicijn werd verondersteld de eetlust te verminderen en mensen met obesitas te helpen. Het is met name gegeven aan mensen die lijden aan diabetes als gevolg van obesitas.

Het bedrijf wist dat het geneesmiddel ernstige hartproblemen kon veroorzaken, maar verzweeg dit en bleef het toch verkopen, bericht Svenska Dagbladet.

In 2009 kwam het schandaal aan het licht en werd de verkoop door de Franse autoriteiten stopgezet. Tegen die tijd hadden ongeveer vijf miljoen patiënten gedurende meer dan 30 jaar Mediator voorgeschreven gekregen.

Na een langdurig proces is het farmaceutische bedrijf Servier veroordeeld voor doodslag en grove fraude.

Er wordt echter geen vrijheidsstraf opgelegd, alleen een boete van 3 miljoen euro…..

Lees verder bij de bron: Frontnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona Ibu Fake Fake News News  - distelAPPArath / Pixabay

Beursanalist RTLZ zet RIVM op tv te kijk: ‘Alle cijfers in het rood? Het gaat helemaal niet slecht’

Rechtbank België: overheid moet alle coronamaatregelen opheffen!