in ,

Hebben we het nu voor elkaar? Onzekerheid of de landelijke intocht van Sinterklaas kan doorgaan

Nietjuh / Pixabay

De in Haarlem geeft morgenmiddag zijn oordeel over de landelijke intocht van Sinterklaas in , nu zaterdag in Zaanstad.

De stichting ‘Majority Perspective' eiste vandaag in kort geding niet een volledig verbod van de intocht, maar wel dat de in haar ogen “racistische” Zwarte Piet er niet bij is.

Advocaten van de gemeente Zaanstad stellen evenwel dat als de rechter de vorderingen toewijst, de hele intocht mogelijk toch niet kan doorgaan.

Advocaat Martijn Langhout van de Nederlandse gemeente zei na afloop dat die kans bestaat, omdat een wijziging op zo'n korte termijn zou kunnen leiden tot veel onduidelijkheid. Bij de intocht zouden dit jaar roetveegpieten met verschillende haardracht verschijnen, zonder rode lippen en oorbellen.

Maar voor de stichting is ook de roetveegpiet niet goed genoeg.

Naast Zaanstad waren ook de Nederlandse staat, het Commissariaat voor de Media, de NTR en Kijkwijzer voor de rechter gedaagd.

Advocaten van Zaanstad benadrukken dat er in de aanloop naar de intocht veelvuldig overleg is geweest over Zwarte Piet.

De publieke omroep NTR stelde dat de verandering geleidelijk is ingezet, luisterend naar het “maatschappelijk debat”. Welk debat? 10 medelanders tegen de rest? Hou toch op.

Maar goed we zijn er bijna, nog even voordat het hele kinderfeestje afgeschaft wordt.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Undercovervideo legt bloot hoe migranten wordt geleerd immigratie-ambtenaren te foppen, NGO verwijdert Twitter en Facebook, UNHCR is alarmed

Italiaanse media: Italië houdt voet bij stuk voor de EU omstreden begroting