in , ,

Heeft Booking.com niet al genoeg cadeaus gehad van de belastingbetalers?

Alexas_Fotos / Pixabay

’s Werelds grootste reissite doet een beroep op steun van de overheid. Dat ondermijnt de solidariteit onder belastingbetalers.

‘Wees snel, nog maar 3 steunpakketten beschikbaar! 15 multinationals bekijken momenteel deze aanbieding’, parodieerde een Twitteraar woensdagavond de beruchte lokteksten van Booking.com, nadat het bedrijf had aangekondigd noodsteun aan te vragen bij de Nederlandse staat.

De grootste reissite ter wereld heeft zo te lijden onder de coronacrisis – 85 procent van de boekingen zijn weggevaagd, vertelde ceo Glenn Fogel zijn personeel – dat de tot voor kort miljardenwinsten noterende multinational van de Nederlandse NOW-regeling gebruik wil maken.

Via die regeling, bedoeld om ontslagen te voorkomen, betaalt de belastingbetaler tot wel 90 procent van de lonen door van met omvallen bedreigde bedrijven.

En dat wringt, want bedoeld en onbedoeld heeft Booking.com afgelopen jaren al miljarden euro’s cadeau gekregen van de belastingbetaler.

Bijvoorbeeld via de zogeheten 30%-regeling, waardoor de vele expats in de Amsterdamse Booking.com-kantoren de eerste vijf jaar over 30 procent van hun inkomen geen belasting hoeven te betalen.

Dat is klein bier vergeleken bij de 1,8 miljard euro die Booking.com blijkens onderzoek van zakenblad Quote tussen 2010 en 2018 bespaarde dankzij de ‘Innovatiebox’, een fiscaal douceurtje waarmee de overheid …..

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Praat mee in de Video Chat

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je verwacht het niet: De miljarden aan steun van banken komt niet terecht bij kleinere bedrijven

Dit gaat gedoe opleveren! Mogelijk geen evenementen tot 1 september