in , , , ,

Heeft u het ook zo druk? Stress maakt mensen dommer en dommer

Stress hoort bij het leven. Sommige mensen zijn er dol op en anderen worden er letterlijk ziek van.

Eerder is aannemelijk gemaakt dat stress herinneringen blokkeert.
Onderzocht is nu wat stress doet met de zintuigen.

Men gaf daartoe een testgroep een eenmalige niet echt hoge dosis cortisol en diende prikkels op vingers in een bepaalde tijdsinterval toe. Kort door de bocht gesteld, kon de controle groep hier prima mee omgaan maar de testgroep bakte er helemaal niets van.

De lol van dit soort ongein (‘two-point discrimination threshold') zijn natuurlijk de conclusies die je uit de resultaten zou kunnen trekken.

“Our data show that a single dose of cortisol not only disrupts memory in the hippocampus, but it also has a substantial effect on the plasticity of sensory areas of the brain.”

Uit eerdere onderzoeken bleek dat cortisol zorgt dat de synaptische verbindingen niet versterkt worden. Dat wil zeggen dat de, bij leren van nieuwe dingen noodzakelijke, versterking van synaptische verbindingen in het zenuwstelsel geblokkeerd wordt.

Da's niet zo fijn voor mensen die om wat voor reden dan ook corticosteroïden gebruiken en vraagt om meer gedetailleerd onderzoek.

Het heeft, tussen twee haakjes, ook impact op mensen die cholesterol onderdrukkers (statines) gebruiken. Cholesterol is onmisbaar voor de vorming van onder andere cortisol Ziegroter

Grappig dat het deze keer de zelf is, die tegen heilige huisjes aantrapt.

Lees verder via de Bron: zaplog

 

Meer leesvoer hier en hier

De maatschappij waar wij in leven gaat steeds sneller en sneller, zou hier een reden achter zitten?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Als het aan het RIVM ligt komt de vleestaks er aan

Verkiezingen NL 2017 – Waarom u niet weer VVD moet stemmen