in , ,

Heisa over moskeebezoeken christelijke basisscholen Nederland

In het kader van lessen over islam bezoekt ruim 40% van de christelijke scholen in regelmatig een moskee. Daar leren kinderen hoe ze moeten bidden. Veel ouders zijn echter niet gediend met de verplichte moskeebezoeken voor hun kinderen.

Verus, een Nederlandse vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, deed onderzoek naar moskeebezoeken binnen het Nederlands katholiek onderwijs nadat tal van ouders hun ongenoegen uitten over verplichte moskeebezoeken voor hun kinderen. “Het leek ons interessant uit te zoeken of de scholen in onze achterban nog een band met een kerk hebben en of ze in andere gebedshuizen komen”, aldus Robbert Jan de Vries van Verus.

Leren bidden

Uit het onderzoek blijkt dat inderdaad veel Nederlandse katholieke scholen af en toe een bezoek brengen aan een plaatselijke moskee. Ruim 40% van de christelijke scholen zou in het kader van lessen over de islam een moskeebezoek inplannen. Tijdens dat moskeebezoek leren de kinderen onder andere hoe ze correct moeten bidden en andere islamitische rituelen. Sommige scholen zouden wel weigeren deel te nemen aan sommige religieuze rituelen.

Veel ouders zijn echter niet gediend van het feit dat hun kinderen op vaak jonge leeftijd gedwongen worden om een moskee te bezoeken, ondanks dat hun kind school loopt in een christelijke school. “De school gaat bijna altijd met ouders in gesprek om uit te leggen waarom de school dat doet”, aldus de Vries. Wanneer de ouders voet bij stuk houden, worden soms vervangende opdrachten georganiseerd zoals informatie over de islam opzoeken.

Voorzitter van Verus, Loes Ypma, begrijpt de heisa niet. Volgens Ypma is het net positief dat ook kinderen in christelijke scholen in aanraking komen met andere religies. “Het draagt bij aan begrip voor en kennis van andere godsdiensten. Dit is erg belangrijk in onze multireligieuze waar behoefte is aan verbinding en respect”, aldus Loes Ypma.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
3 jaren geleden

Begin eerst maar eens waar je hoort te beginnen:moslims begrip bij brengen voor de hier heersende godsdienst!

Tokko
3 jaren geleden

Helemaal mee eens jungleelephant!

Wat mij betreft heerst er hier en verder ook nergens meer een godsdienst.

Waren we in Europa net een beetje beschaafd genoeg om op te houden heksen en ketters te verbranden, komen die muzelmannen met hun boek vol haat en geweld.

ineens zijn wij allemaal kafirs, ongelovigen of ketters, die op de brandstapel moeten volgens vele van de verzen uit dat heilige, onfeilbare en onveranderbare boek van een ongeletterde kamelenhandelaar van 1400 jaar geleden.

Als ik een paar koranverzen vertaal en op een bumpersticker zet word ik binnen de kortste keren van de weg gehaald, gearresteerd en vervolgd wegens “haatzaaien”.

Maar dat diezelfde verzen op vrijdag door de moskee gebruld worden en van jongsafaan in de hoofden van alle moslims worden geramd via de satellietschotels, door zenders als Al Jazeera en nog veel ergere, daar mogen we geen kritiek op hebben.

Is dat krom of niet?

Tokko

Asielcijfers: ’nareizigers’ naar Nederland het hoogste ooit

Wereld-elite sombert op World Economic Forum in Davos