in ,

Heldhaftige minister Bruins probeert het weer eens, dreigt farmaceuten over transparantie medicijnenprijzen

Leuk geprobeerd….

De farmaceutische werkt nauwelijks mee aan betaalbare en is niet transparant over de prijsopbouw van medicijnen. Dat moet veranderen, zegt minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport in een open brief.

“Iedereen moet een beetje inschikken om ervoor te zorgen dat ook voor de van morgen de medicijnen nog betaalbaar zijn.”

Bruins doet zijn oproep in een brief die de Volkskrant heeft gepubliceerd. Dure medicijnen slokken een steeds groter deel van het zorgbudget op, schrijft Bruins.

“Op dit moment geven ziekenhuizen ongeveer 2,2 miljard euro uit aan deze geneesmiddelen.”

Een behandeling die 100.000 euro kost, is volgens Bruins allang geen uitzondering meer en het middel Zolgensma tegen de spierziekte SMA kost zelfs ruim 2 miljoen euro per patiënt.

“Maar er is te weinig inzicht in hoe de prijs van een medicijn is opgebouwd,” zegt minister Bruins in het NOS Radio 1 Journaal. “Ik hoor regelmatig vanuit de industrie dat er een hele hoop nieuwe middelen worden ontwikkeld, waarvan er dan één fantastisch werkt, maar er gaat ook een hele hoop mis, zeggen ze.”

“Dus vraag ik aan de farmaceutische industrie om die informatie zichtbaar te maken. Vertel ons waarom die prijzen zo hoog zijn, dan zal daar ook enig begrip voor ontstaan. Maar als je dat niet weet, is het ongemakkelijk en ongewenst.”

In de open brief noemt Bruins het zuur dat …

Lees verder bij de bron: NOS

Photo by trendingtopics


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pharma industrie gaat over lijken ....
1 jaar geleden

De pharma industrie lacht om ministers die geen enkele macht hebben …. de pharma industrie gaat over honderden miljarden die wereldwijd rondgaan en zij bepalen zelfs wat er gedoceerd wordt op de universiteiten. Dus hier gaat helemaal niets veranderen. MIsschien een prijsje hier en prijsje daar en ter compensatie verhogen ze de prijs van een ander product.
Erger dan de prijzen is het feit dat veel middelen de symptomen bestrijden maar niet de kwaal. En dat doet de pharma industrie bewust want daarmee blijft de patient klant en moet hij middelen blijven gebruiken. De pharma industrie gaat letterlijk over lijken. Men noemt dat gemakshalve chronisch …. terwijl de werkelijkheid is dat sprake is van een ontsteking in het lichaam die met eenvoudige middelen kan worden bestreden waarmee de kwaal blijvend is verholpen. En dat soort berichten van artsen die zoeken naar wat het lichaam werkelijk nodig heeft ziet de pharma industrie helemaal niet graag want als meer mensen dat weten wordt er niets meer verkocht. De werkelijkheid is dat de pharma industrie niets met mensen opheeft … het gaat alleen om geld. Veel van de artsen die met hele goede berichten kwamen voor eenvoudige goede middelen zijn geboycot op allerlei manieren of zelfs vermoord ….. Zoek maar op internet.

Wordt wakker mensen. Deze wereld is dood en doodziek. En er is maar een middel en dat is dat de mensen massaal wakker worden.

De afschaffing van Nederland zoals ze is – het Europese plan

Weg met intergratie: Omstreden Haga Lyceum gooit extra uren Nederlands overboord