in ,

Helft asielzoekers die in ‘straf-azc’ zitten lopen weg en zijn compleet foetsie

De kansenparels en raddraaiers onder de die zo ongeveer iedere - en regelgeving aan hun laars lappen worden naar een zogeheten ‘straf-azc' gestuurd.

De Handhaving- en Toezichtlocatie (HTL) in Hoogeveen meldt echter één probleem: de helft van de raaddraaiers vertrekt voortijdig uit het azc.

Ze verdwijnen simpelweg gewoon, waardoor ze hun straf niet uitzitten. Waar ze naartoe gaan weet niemand, want welkom bij reguliere azc's zijn ze niet…

Locatieleider Klaas van der Veen zegt dit tegenover de Telegraaf. Door de inperking van hun bewegingsvrijheid besluit de helft van de asielzoekers om maar simpelweg te ‘ontsnappen'. Ze vertrekken hoogstwaarschijnlijk naar het buitenland of ze gaan de illegaliteit in.

Als asielzoekers moet je het flink bont hebben gemaakt om in een straf-azc terecht te komen. Het zijn lastpakken die continu zich misdragen, maar nog niet een te erg strafbaar feit hebben gepleegd. Een straf-azc is van een zwaardere gradatie dan een aso-azc. Als men bij een straf-azc komt, dan wordt daadwerkelijk hun bewegingsvrijheid ingeperkt.

Asielzoekers die het verpest hebben bij hun eigen azc kunnen 5 tot 13 weken naar een straf-azc worden gestuurd. Als zij de straf uit zitten mogen ze weer terug naar hun reguliere azc. Helaas ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gepruts, maar heb vertrouwen! Fouten in coronadashboard, cijfers kloppen helemaal niet

Pfizer (vaccinexperimenten Nigeriaanse kinderen) krijgt ‘fast track’-goedkeuring voor coronavirusvaccin