in

‘Helft Utrechters slachtoffer straatintimidatie, daders vaak jongens met migratieachtergrond’

Bijna de helft van de Utrechters (46 procent) heeft in het afgelopen jaar te maken gehad met straatintimidatie. Dat blijkt uit een gemeentelijke enquête over straatinformatie, meldt De Telegraaf.

Daders zijn volgens de respondenten vaak ‘hangjongeren’ van een jaar of twintig en ‘in veel gevallen jongens met een migratieachtergrond’.

29 procent van de respondenten geeft aan op een vervelende manier te zijn nagestaard. Ook geven geënquêteerden aan dat ze te maken krijgen met beledigingen of seksuele verwijzingen en soms worden ze zelfs achtervolgt. Drie procent geeft aan bespuugd of betast te zijn.

Het zijn vooral vrouwen die worden lastiggevallen (57 procent). “Als ik in Kanaleneiland in het donker naar buiten ga, dan kan ik ervan uitgaan dat ik minimaal één keer word nageroepen”, zegt een ondervraagde. Bij mannen heeft 34 procent een nare ervaring achter de rug.

De meeste incidenten vonden plaats in de binnenstad, de Kanaalstraat, de Amsterdamsestraatweg, Kanaleneiland en Overvecht.

‘Daders vaak jonge jongens met migratieachtergrond’

De daders worden in 69 procent van de gevallen ….

Lees verder bij de bron: wnl.tv

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15400926774 ed3fcbc58c winkel rij

Een na grootste krimp ooit: Consumptie huishoudens krimpt met bijna 13 procent

55e7d440485bb114a6da8c7ccf203163143ad6e1555377417429 640 eurobonds

Met Coronafonds de Schuldenunie ingerommeld: ‘Hierna Europese belastingen ingevoerd als een dief in de nacht!’