in ,

Het afbraakbeleid van dit kabinet wil ik niet meer!

65e4131e0873bdc0f7721526 640 stop e14186786654961

Mijn ouders hadden een spaarpot in de keuken staan, ja, zo een met gleuven. Gas, water, electra, huur, huishouden, overigen. Meer smaken waren er niet.

Ik heb een bankrekening, daar moet ik voor betalen. Voor het pasje, voor de transactiekosten, bankkosten noemt men dit. Ik heb er niet om gevraagd, maar moet er wel voor dokken. Stel je voor dat de bank te weinig winst maakt.. graaien noem ik het.

Mijn vader kwam met een bruin papieren loonzakje thuis en verdeelde het geld keurig over de vakken in de spaarpot. Het was overzichtelijk, en mijn ouders wisten precies waar ze aan toe waren. Niemand kon zomaar een graai uit de huishoudpot doen. In tegenstelling tot vandaag de dag, waar je absoluut je digitale bankrekening flink in de gaten moet houden.

Allereerst heb ik er niet om gevraagd alles via internet, digitaal en dus onveilig, te regelen. Het stapeltje acceptgirokaarten was een behoorlijk stuk overzichtelijker. Daar ging je nog voor zitten, borg je op in mappen. Tegenwoordig lijkt alles vanzelf te gaan, alles digitaal en vrij onoverzichtelijk. Er wordt vanuit gegaan dat iedereen internet heeft, een pc bezit en wegwijs is op het digitale net. Helaas voor veel ouderen, visueel of lichamelijk beperkte mensen gaat dit niet op, alsmede voor degenen die hun internet rekening niet meer kunnen voldoen.  Zoek het maar uit lijkt de boodschap steeds meer te zeggen. U moet leren participeren!

Onze overheid gaat er vanuit dat wij met zijn allen, ondanks de oproep te participeren, achterover blijven leunen. Op die manier kunnen ze ongestoord hun gang gaan om ons land compleet aan de afgrond te helpen door middel van een afbraakbeleid.

Door allerlei veranderingen en het aanpassen van wetten, gaat iedereen er stukje bij beetje flink op achteruit. Niet alleen financieël, maar ook is uw privacy in het gevaar. Wat vindt u ervan dat uw medisch dossier straks open en bloot bij uw zorgverzekeraar ligt? Een prettig idee? Het recht op onderdak en voedsel verdwijnt per 1-1-2015 uit onze wetgeving, en wat daar de bedoeling van is? Weet u het? Kindregelingen die niet ten gunste van U veranderen. Openbaar vervoer maatschappijen die u verplichten digitaal te betalen en op te waarderen op een OV kaart, die u uiteraard zelf moet aanschaffen. Verkapt bankieren lijkt mij dat, en bovendien gebruiksonvriendelijk. Ik wil gewoon met klinkende munt een kaartje kunnen kopen, met de papieren Euro, die immers een WETTIG BETAALMIDDEL is.

Er zijn ontelbaar zorgen, een diversiteit aan problemen die met de dag groter wordt. Stapelen maar, oftewel een opeenstapeling van problemen waar mensen mee te maken krijgen. Problemen waar ze veelal niets, maar dan ook helemaal niets aan kunnen doen! Tel daarbij de decentralisatie van de zorg en de jeugdzorg bij op, het stigmatiseren, en het negeren van de roep om hulp die door velen geschreeuwd wordt.. Is dit welzijn?

Mark Rutte riep op vooral zoveel mogelijk geld uit te geven, en spullen aan te schaffen. De enige die hier blijkbaar echt gehoor aan gaf was onze Koning. Die is een speedboot en een dure auto rijker. Wat voor een signaal geef je dan af aan de bevolking die lijdzaam moet toezien hoe hun leven steeds meer “overleven” wordt? Rutte geeft het advies van uitgeven, terwijl minister Klijnsma [PVDA] ons massaal een moestuin of LET OP een eigen afbetaald huis toewenst.

Ik vraag mij af hoeveel gezinnen, personen halverwege de maand in een blutte bankrekening staren en een flinke pot janken, of minstens een slechte nachtrust op een lege maag genieten? Hoeveel kinderen maken zich zorgen om hun bestaan?  Ik vraag mij af hoeveel mensen er in een depressie geraken, of erger nog, door het uitzichtloze bestaan een einde aan hun leven maken? Ik vraag me af hoeveel mensen ruzie krijgen in het gezin door de toenemende spanningen, na het verliezen van een baan? En hoeveel echtscheidingen worden hier veroorzaakt? Hoeveel mensen sterven onnodig omdat ze de kosten van een behandeling niet kunnen dragen?

Hoeveel kinderen lopen op te kleine schoenen, in versleten kleding, en gaan zonder ontbijt de deur uit? Hoeveel ouders zijn wanhopig? Hoeveel van deze kinderen en ouders raken verslaafd aan middelen, of belanden in een circuit waar ze “snel” geld kunnen verdienen?

Lees verder via Stop de bankiers.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13724210255 4059b11fca jsf hennis e14186784673131

Vliegt dat ding al dan: Minder avondvluchten met JSF boven Volkel wegens teveel geluid

2361224771 00864e4724 griep1

Dat u het alvast even weet: ‘Kerst brengt dit jaar zware griep’