in

Het ‘spontane’ aftreden van Bruno Bruins kwam sommigen wel heel erg goed uit

Photo by ajay_suresh

Op 19 maart dit jaar trad minister Bruno Bruins voor Medische Zorg plotseling af. Hij was verantwoordelijk voor de aanpak van corona. Tijdens een debat over de corona-uitbraak zakte hij in elkaar, waarna minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid het stokje overnam.

Het plotselinge vertrek van Bruins kwam de farmaceutische industrie, waarmee Nederland ondertussen verschillende deals voor miljoenen coronavaccins heeft gesloten, goed uit.

Bruins was bezig om grote veranderingen door te voeren en ontpopte zich als de minister die het opnam tegen Big Pharma, schrijft website Barlenoble.nl.

Zo lag er een wetswijziging klaar om de woekerwinsten aan banden te leggen door de aanpak van de maximumprijzen van medicijnen. In april – midden in de coronacrisis – had deze wet in werking moeten treden, maar dat is niet gebeurd.

In december 2019, enkele maanden voordat de coronacrisis uitbrak, bereikte Bruins een doorbraak. De wetswijziging was goedgekeurd en hij wilde per 1 april 2020 de maximumprijzen van medicijnen verlagen. Enkele dagen voordat hij dit waar kon maken, ruimde hij het veld.

Sinds de komst van corona gaat het alleen nog maar over het vaccin en zijn alle ogen gericht op de farmaceuten. De Jonge, de opvolger van Bruins, sloot deals met farmareuzen over de levering van coronavaccins.

Eén van die reuzen, AstraZeneca, is de afgelopen weken herhaaldelijk negatief in …..

Lees verder bij de bron: Ninefornews

2 Comments

Leave a Reply
  1. Ik denk dat de “schoften achter de schermen” zoals de Bilderberg groep wel een en ander hebben gedaan waardoor deze minister is ingestort en stil gemaakt …. En de huidige minister werd waarschijnlijk door diezelfde schoften naar voren geschoven. Zo werkt dat in een democratie die geen democratie is.

  2. Dit heb ik vanaf dag een gezegd. Verpleegsters werkten toen ook hard evenals vrachtwagenchauffeurs met dagen van vaak 15 tot 16 uur. Maar als je besluiten moet nemen die tegen je gevoel ingaan en rechtvaardigheidsgevoel, dan stort je wel in. Fijne man met een rechte rug.

Geef een antwoord

Nog eens 40 wetenschappers hebben het wel gehad met van Dissel (RIVM) – en komen er voor uit

Het wordt steeds kanslozer: ‘Ziekenhuispersoneel moet blijven werken na melding corona-app’