in , , ,

Het dragen van een hoofddoek heeft weinig met vrijwilligheid te maken

ree_pilots / Pixabay

Een video uit Iran laat zien dat een schreeuwende vrouw wordt weggesleept en door de politie wordt gearresteerd omdat ze haar hijab niet draagt.

De clip, die door een mensenrechtenactivist op Twitter is geplaatst, laat zien hoe de vrouw wordt behandeld door geüniformeerde officieren terwijl ze probeert weerstand te bieden.

https://twitter.com/ASJBaloch/status/1128311215053209600

“Dit is de realiteit van de Islamitische Republiek Iran”, schreef Ashraf Baloch. “Vandaag in Inghelab arresteerde straatpolitie deze vrouw op brutale wijze omdat ze protesteerden tegen de verplichte hijab.”

Zoals deze video laat zien, worden vrouwen in Iran routinematig lastig gevallen, niet alleen door de politie, maar door andere Iraanse mannen omdat ze het niet verbergen.

Terwijl vrouwen in Iran risico nemen op arrestatie, opsluiting en foltering om te protesteren tegen de hijab, wordt de islamitische sluier gevierd door linksen in het westen als een symbool van feminisme.

Vorig jaar werd CNN hard geslagen voor het verdedigen van de nieuwe ‘hijab barbie’.

Zoals de video hieronder documenteert, gooiden de allereerste Arabische feministische groepen de hijab weg.

https://twitter.com/PrisonPlanet/status/1080478279352627201

Het eerste ding dat vrouwen in gebieden van Syrië bevrijd van ISIS-onderdrukking deden, was de hijab afleggen.

Volgens de Moslim-reformistische Asra Q. Nomani , scheidt de islamitische sluier vrouwen en meisjes over de hele wereld, ondergeschikten, stiltes, gevangenissen en doodt. ”

De hijab staat voor de onderdrukking en onderwerping van vrouwen in het Midden-Oosten, dus waarom vieren onze media en cultuur het?

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit zal ze leren! EU beboet 5 banken voor betrokkenheid valutamanupilatie

Wauw: Eindexamenleerlingen in quarantaine en offline gehaald ter voorkoming van fraude