in

Het einde der tijden nadert volgens wetenschappers

Volgens een groep prominente wetenschappers is het einde van de wereld een stap dichterbij gekomen. Ze hebben de Doomsday Clock twee minuten vooruit gezet. Het is nu drie minuten voor twaalf.

Deze week is de klok voor het eerst in drie jaar bijgesteld, vooral vanwege ontwikkelingen op het gebied van kernwapens. De VS en zouden bezig zijn om hun kernwapenarsenaal te vernieuwen zonder daarover te overleggen. “Waar de VS en Rusland tot nu toe de voortgang van bestaande akkoorden bespraken, wordt er nauwelijks nog gepraat,” schrijven de wetenschappers. “Onze leiders falen.”

Ook landen als , , Pakistan, India en krijgen kritiek, omdat ze werken aan nieuwe technieken voor de productie van kernwapens. Toch is de dreiging niet acuut. “De modernisering van kernwapens en het gestokte overleg zijn gevaarlijke ontwikkelingen. Maar wat mij betreft is er op dit moment geen directe aanleiding voor een kernoorlog,” aldus kernwapenexpert Sico van der Meer van Instituut Clingendael.

De Doomsday Clock bestaat al sinds 1947 en was vooral bedoeld om aan te geven hoe groot de kans is op een kernoorlog. Sinds 2007 wordt ook klimaatverandering meegerekend. De klok heeft één keer op 23.58 gestaan. Dat was in 1953 toen Rusland en de VS experimenteerden met waterstofbommen. Op dit moment maken 18 Nobelprijswinnaars deel uit van de organisatie achter de Doomsday Clock.

In deze grafiek zie je hoe de klok door de jaren heen is verzet:

24920-l3rpjd

Lees verder bij de Bron: NU WIJ!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Joris Demmink bemoeide zich met zaak-Baybasin

In beide gevallen, MH370, én MH17, valt op dat ‘onderzoekers’ in de problemen raken