in ,

Het EU-spel voor de EU Belastingunie

De EU wil dolgraag zelf belasting gaan heffen. Wanneer de EU zijn eigen inkomsten kan genereren zijn ze namelijk niet meer afhankelijk van al die lastige lidstaten voor hun voortbestaan. En om de paar weken zie je dat ze acties ondernemen om voor zichzelf inkomsten te genereren. Nu het spel voor het belasten van het grootbedrijf:

De belasting die de Europese Unie grote techbedrijven wil opleggen ligt tussen 2 procent en 6 procent. Binnen enkele weken verschijnt de richtlijn met details over de plannen. Dat meldt de Franse ministers van Economische Zaken.

Hoewel normaliter de EU volledig pro-grootbedrijf is, is het bij een ieder ondertussen wel bekend dat het grootbedrijf overal (met voorop) dealtjes maakt om grootschalig belasting te ontwijken. Dus dit is een actie waar de EU:

  • de handen redelijk eenvoudig voor op elkaar krijgt, en
  • gemakkelijk een EU-belastingsysteem kan realiseren

EC-voorzitter zelf stond trouwens voorop bij het regelen van belastingontwijking voor het Grootbedrijf in . Dus klinkt deze actie vreemd? Wel nee, 2 tot 6 procent is veel lager dan die bedrijven eigenlijk zouden moeten betalen. Het is dus feitelijk een -breed belastingvoordeel wat hier wordt geregeld voor het grootbedrijf. En je kan bedrijven niet dubbel-belasten, dus zullen deze bedrijven nog meer ontheffing krijgen in de lidstaten. Daarnaast is het een pracht-stap: de start van belastingheffing door de EU.

Volgens de Franse minister van Economische Zaken Bruno Le Maire zal het percentage dichter bij 2 procent dan 6 procent liggen.

Een Win-Win-Win dus, behalve dan verlies voor de bevolking. Het grootbedrijf betaalt nog steeds veel te weinig belasting (en dat mag jij compenseren!) en we raken weer een stukje soevereiniteit kwijt. De EU trekt hier het Grootbedrijf boven de lidstaten, net als ze dat doet bij de handelsverdragen. Lidstaten krijgen daarover dus geen inspraak meer. Resultaat: Heftige machtsoverdracht. En dat gebeurt bij elke actie die de EU onderneemt.

Elke actie van de EU is gericht op meer macht en minder inspraak, ook hier.

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitse wet tegen haatberichten levert fors minder meldingen op dan verwacht

Marechaussee, Arbeidsinspectie, FIOD en Belastingdienst mogen vanaf de zomer verdachten afluisteren