in , , ,

Het feestje begint weer en daarmee wordt de zorg weer verder verziekt

Het feestje begint weer. De eerste verzekeraar is de campagne alweer gestart, in dit geval Menzis. Het komt allemaal zeer sympathiek over, de wereld erachter is schrijnend. Zeker 2 miljoen mensen zijn zwaar de klos, Mensen met een chronische ziekten, mensen met een defect, geestelijk dan wel lichamelijk.

Zij zien hun portemonnee, leeggeroofd worden, en de eigen bijdragen en risico nemen vormen aan die de premie overstijgen. Het is een winst model voor verzekeraars die het geld o zo nodig hebben, want zo wordt gezegd de zorg is onbetaalbaar (gemaakt).

Voorzieningen worden in rap tempo afgebroken, kosten worden niet vergoed en oude behandelmethoden die aantoonbaar slecht zijn worden gehandhaafd. Operaties en moderne behandelingen in het buitenland worden niet langer vergoed en men ziet crowdfunding ontstaan voor “arme” kankerpatiënten die perse een behandeling moeten ondergaan in de VS. Vergeten worden de mensen die

  • een depressie hebben,
  • geestelijke nood hebben, want aan de buitenkant is dit niet zichtbaar. Men neemt aan, dat de klachten tussen de oren zitten en dat het allemaal wel meevalt.
  • Niet meekomen in de maatschappij,
  • het aantal zelfmoorden wat de bobo’s goed uitkomt. Het draait om winst,niet meer om menselijkheid en genezing.

Waarom zijn die verzekeraars zo belangrijk ? Het is een pot nat ! Zilveren kruis,Achmea, IZA en de collectieven. Alleen vertegenwoordigd in het binnenland. Met de open grenzen voor diensten en verkeer kan men in het buitenland, bv Duitsland, of België geen ziektekostenverzekering afsluiten voor de Nederlandse markt. Een een tweetje ? Een “onderwijtje” ? Ik voel aan het theewater en zie iets wat niet klopt, een Europa en dit kan niet ? Samenwerking op geneeskundig gebied, nee er is alleen maar concurrentie gekomen en dat heeft de prijzen opgejaagd, de reserve potten van de verzekeraars zijn uitstekend gevuld en er wordt 3,7 miljard winst gemaakt, maar de zorg is onbetaalbaar.

Tevens zien we ook dat verschillende gebieden van Nederland de zorg achteruitgaat, ziekenhuizen die failliet gaan, huisartsen die alleen maar werken van 09.00 tot 05.00 uur, apothekers die de tent sluiten. Daarbij wordt vergeten de “klant” die niet langer zijn medicijnen om de hoek kan halen. Een internet bedrijf stond al klaar om in dit gat te springen, maar kreeg te maken met regelgeving. Ze mochten geen medicijnen over de post leveren vanwege de privacy. Nu is het zelfs zo dat mensen meer dan 80 km moeten reizen om hun medicijnen te halen.

Maar als reizen niet gaat ? Dan moet men contact zoeken met de verzekeraar en een taxi bestellen die de medicijnen ophaalt en aflevert ! De taxichauffeur als apotheker ? Lijkt mij ongewenst. Dan ook nog de mentaliteit van huisartsen. Iedereen ken wel de serie op SBS 6 Dr. Tinus ( gespeeld door Tom Hoffman) Een bewogen arts die direct voor zijn patiënten klaarstaat en ze op de ouderwetse manier voorziet van een diagnose en pilletjes. Precies zoals vroeger en zoals het hoort !

De huidige realiteit is anders, huisartsen zijn bezig met administratie en staan patiënten te woord over de telefoon, en niet eens in persoon ! Nee, de assistente schrijft paracetamol voor als de persoon ziektebeelden “verkoopt” of niet mondig genoeg is. Een onderzoekje ad 35,50 per 20 minuten consult is de heren/dames te min. Je zou toch zo maar niet op vakantie kunnen zeg ?

Binnenkort interessante ontwikkelingen, de huisartsen die laksheid en luiheid verweten worden, komen voor de tuchtraad, en wel individueel. De eed die ze gezworen hebben om dienstbaar te zijn aan de mensheid wordt opgeofferd aan de mammon ( het geld) ! Nachtdiensten, een huisartsengroep voor nood op het platteland buiten kantoortijden, zewillen het niet meer. Verzekeraars schuiven het balletje doodeenvoudig terug, een is tenslotte een ZZP’er ! En geen contract is geen geld. En de patient  ? Die is de dupe en mag de rekening zelf oppikken want ondanks de premiebetaling keert de verzekeraar niet uit aan de arts in kwestie.

Nu dit systeem van verzekering er is , ontworpen door knappe politici die een dikke vinger in de pap hebben bij het bedrijfsleven ( Hoi Edith Schippers !, Hoi Hoogervorst) wordt de zorg duurder, personeel de laan uitgestuurd, en de normen en waarden waar Balkenende zo lovend over was met handen en voeten getreden. Het is allemaal zo duur geworden, de salarissen van specialisten zo kostbaar en die verpleegkundig, ja dat zijn de echte graaiers ! ( sarcasme modus uit) Nee, het zijn de commissies, ambtenaren,politici en raad van commissarissen die de zorg laten verschralen. Een extra tussenlaag die totaal nutteloos is , behalve om het extra geld op te strijken wat ten goede had moeten komen aan bevolking en de zieken die het nodig hebben.

Ga maar participeren ! Dit roepen politici, nu er wordt tegen de klippen op geparticipeerd en wat blijkt ? Dit kost geld, en het is voor eigen rekening ! Dan ook nog de Donoractie eroverheen, want stel uzelf eens voor dat er een orgaan nodig is voor een zekere Jette Klijnsma ? Het arme mens, bedenkster van de moestuin en de rollatorploeg. Maar het kind wat een nieuwe nier nodig heeft gaat op de wachtlijst en mag grof geld betalen voor datzelfde orgaan wat gedoneerd is om niet. Nee mensen dit stelsel verdeeld en zorgt voor ongelijkheid. Ben je arm en ziek ? dan betaal je de rekening, ben je rijk en gezond ? Dan krijg je geld toe. Maar het tegenstrijdige is dat mensen een schuldgevoel krijgen aangepraat voor een ongezonde levensstijl waar men geen bal aan kan doen, want deze mensen krijgen van de voedselbank alle ongezonde middelen die in de schappen van de supermarkt overblijven, de verse groenten en het fruit zijn voor de rijken die het wel kunnen betalen. Sporten blijkt ook vrij ongezond te zijn en blessures worden verafgood. Dom geen warming up gedaan voor het hardlopen! Gescheurde spieren, gebroken enkels en bevroren vingers ( bergbeklimmers, dure hobby overigens) maar dat is het risico van “gezond ” leven. De bijstander die zijn trap repareert en van de diezelfde trap valt , wordt verweten onvoorzichtig te zijn geweest en dus wordt hij/zij met de nek aangekeken. Want je weet toch dat daar een vakman voor nodig is ? Eigen schuld en een dikke bult ( of erger).

Neemt U maar een paracetamolletje , roept de assistente van de huisarts, nee U kunt geen afspraak maken , de praktijk is gesloten wegens vakantie of wegens buiten kantoortijden, een Noodarts zegt U ? Die is er niet, is veel te duur. Maar U kan naar de Huisartsenpost in de naburige grote gemeente. Ik hoor U denken ! Nee, dat gebeurt toch in met die rijstbuikjes ? Nee mensen dit gebeurt in ons welvarend land, waar een eed niets te betekenen heeft, een afspraak niet wordt nagekomen en ook waar menselijkheid boven het geld gaat.

Snel geld verdienen en de zwarte piet toespelen aan de patient en degene op de werkvloer. Want die knappe koppen die het allemaal regelen zitten in het buitenland en lachen zich een bult ! En degene die er wat van durft te zeggen is een zwartkijker en dan wordt het nogmaals uitgelegd.

De enige juiste uitleg is:

Egoïsme en zelfverrijking doen de zorg goed, de verzekeringen en de directeuren tevens commissarissen van deze instellingen varen er wel bij financieel gezien, ze investeren in dure wijnen, lekkere etentjes en wat het plebs wil zal hun een ZORG zijn. Zij hebben de macht om te doden, hun verantwoordelijkheid te ontlopen en te verwijzen naar de geleerden die hun werk niet goed zouden doen. Zij onthouden de middelen voor een goede zorg en ontwrichten de maatschappij. Ook ontwrichten ze initiatieven die veel goedkoper zijn en menselijker !

De zorgverzekering is een systeem dat niemand wil, behalve de elitaire die het niet nodig hebben ! Daarom dit jaar:

  • Schrijf de 2e kamer aan in een email dat het zorgstelsel kaduuk gaat en het oude ziekenfonds met AWBZ hersteld moet worden, kijk maar wie het oppakt.
  • De ? Die komt alleen met een witte spray,
  • D66 ? Die zegt dat het een complot is tegen Europa !
  • VVD ? Die gaat brommen dat de verzekeraars het zo zwaar hebben en winst moeten maken.
  • De PvdA  ? Zij zullen het er mee eens zijn , maar willen op het pluche willen blijven dus gaan verder met het antwoord van de VVD, het kost !
  • De SP ? Zij zullen het initiatief steunen, echter ze zijn te klein !

Maar geloof in Uzelf, U kunt altijd nog een petitie gaan tekenen, deze vindt U hier:

Over Deze Petitie

Wij Nederlanders eisen dat het ziekenfonds terug komt ZONDER eigen risico, inclusief tandzorg en verzoeken de regering dit in een referendum aan de burgers voor te leggen. Van ons Nederlanders is veel gevraagd, opvang vluchtelingen, het redden van de banken en . Nu is het tijd dat de overheid iets aan de burgers terug geeft voor alle offers die wij brengen.

Teken dit bericht en deel daarna de petitie. SAMEN STAAN WE STERK!

jij hebt de macht, draag bij aan de verandering.

START MET DELEN EN ZIE HOE JE IMPACT GROTER WORDT

Teken hier de Petitie of bekijk de informatie ! 

Wilt U meer informatie ? En komt U dit artikel ergens tegen ? Het staat U geheel vrij dit artikel te delen te publiceren of over te nemen. Laat Den Haag, de Zorgverzekeraars en alle medici weten dat dit stelsel niet voldoet ! Maar ook dat Menselijkheid boven het geld moet komen. Denk mee, doe voorstellen en laat de discussie niet verzanden. Schrijf gerust een email naar mij, of discussieer mee op de chat ! Healthbytes.me, Urubin.com, JDreport en Nuwij.me. Ook Nujij.nl lezers zijn welkom.

Lees verder bij de Bron: urubin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eindelijk: Bevolking krijgt in de gaten wat EU werkelijk inhoudt

Referendum?? Associatieverdrag met Oekraïne al deels van kracht!