Het gaat geweldig! Meer mensen kloppen aan bij voedselbank

Gaat lekker onder het beste kabinet ooit…

Meer Nederlanders maken gebruik van de voedselbank. Dat blijkt uit een halfjaarlijkse enquête onder voedselbanken. Mensen die gebruikmaken van de voedselbank ontvangen wekelijks voedingsmiddelen met een gemiddelde waarde van zo’n 43 .

In de eerste helft van 2019 maakten ongeveer 35.500 huishoudens gebruik van de voedselbank. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal kinderen dat hulp kreeg, steeg met bijna 7 procent.

Ook werden meer alleenstaanden, eenoudergezinnen en ouderen geholpen. Dit zou komen doordat de kosten van levensonderhoud harder zijn gestegen dan de pensioenen en AOW.

Ook vorig jaar nam het aantal mensen dat gebruikmaakt van voedselhulp toe. Volgens Voedselbanken kwam dat vooral door versoepelde toelatingsnormen.

Vrijwilligers

De Vereniging van Voedselbanken signaleert grote verschillen op regionaal en lokaal niveau tussen de voedselbanken. Niet alle locaties slagen erin goed in te zamelen. Dit zou komen door een tekort aan vrijwilligers. Ook zitten sommige voedselbanken in gebieden …

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Terrorisme? Nee, explosie voorkomen – de staatsomroep maakt het weer bont

Terwijl de halve wereld niet meer zwanger wordt na de HPV vaccinatie