in ,

Het gaat maar door: Bestuurders in de zorg krijgen tonnen aan premies

Zorgbestuurders hebben in 2014 tonnen opgestreken aan ontslag- en vertrekpremies. Dat blijkt uit recent verschenen jaarverslagen van ouderen- en thuiszorginstellingen.

Bestuurder Maarten de Bloois van de kleine zorginstelling De Hanzeheerd uit Overijssel ontving met 300.000 de hoogste vertrekpremie uit 2014. De gouden handdruk neemt een flinke hap uit de jaaromzet van nog geen 11 miljoen euro.

Vertrekregeling
Constant van Schelven van de Rotterdamse Aafje vertrok eind 2013 ‘in goed overleg’. Hij gaf gehoor aan een moreel appel van de Raad van Toezicht om van een deel van zijn riante vertrekregeling af te zien. Toch streek hij vorig jaar alsnog ruim 181.000 euro op en het einde van zijn is nog niet in zicht.

Lees verder via: AD.nl

Photo by SP Foto’s


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
5 jaren geleden

Weet je waardoor dit komt?
Er is geen vrije markt, doordat de overheid alles reguleert, fouten, en fraude, met de mantel der liefde bedekt, en hun vrienden beschermt, om er zelf straks beter van te worden doordat zijzelf ook een bestuurder worden. Ze hebben al zo vaak geroepen dat ze er niets aan kunnen doen, maar moet je kijken hoe snel ze erbij zijn als de gewone burger zoiets zou doen.

De oplossing: Een écht vrije markt. Vind je dat een bestuurder van een verzekering te veel opstrijkt? Neem dan gewoon een andere. In de praktijk zullen verzekeringen service moeten bieden, en in kosten moeten snijden, want de klant is zo weg.
In Nederland hebben we nog nooit een echt vrije markt gehad.

Aboutaleb op zegetocht in Parijs en ondertussen: Woede om fouilleren hoogbejaarde in cafe

Metadata is dodelijk; Eén onvoorzichtige selfie: drie bommen op je dak