in ,

Het gaat maar door: EU wil de vorm van vrachtwagencabines reguleren

a6f1ed6e8c0f4d50e0fc9199 640 vrachtwagen e14180253038631

De EU bespoedigt plannen voor vrachtwagens met minder schadelijke uitlaatgassen. Daarbij dienen in het vervolg alle vrachtwagencabines dezelfde aerodynamische vorm te hebben. De EU denkt hiermee te kunnen zorgen voor een lager brandstofverbruik. Op grond van bureaucratische horden en tegenspraak uit enkele EU-landen zou de invoering van de richtlijn nog wel eens een tijdje op zich kunnen laten wachten.

De Europese Commissie wil vaart zetten achter de invoering van efficiëntere vrachtwagens. Het wetsontwerp voorziet in gelijksoortige aerodynamisch vormgegeven cabines als bij ICE-treinen. Door de veranderde voorkant zou de vrachtwagen minder brandstof verbruiken en de uitstoot van CO2 verminderd worden. Tegelijkertijd zou het zich van de chauffeur en de vrachtwagen daarmee veiliger worden, argumenteert de Europese Commissie. De producenten van vrachtwagens eisen vanwege de lange ontwikkelingsperiode echter een verschuiving van het plan.

Daarom voorziet een mogelijk compromis erin dat het nieuwe vrachtwagendesign niet verplichtend is, maar slechts op vrijwillige basis ingevoerd kan worden. Van lidstaten kwam bovendien de eis dat de Europese Commissie eerst nieuwe veiligheidseisen voor vrachtwagens moet ontwikkelen, voordat een nieuwe bouwwijze wordt toegestaan. Tegelijkertijd wordt een uitstel van 4 jaar geëist. Milieubeschermers bekritiseren dat het hele proces de invoering van de nieuwe vrachtwagen van 2017 naar het jaar 2024 zou kunnen vertragen.

Lees verder via E.J. Bron.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5485196197 9923604fcb ivo opstelten2

Opnieuw brief naar Kamer over aangifte tegen pedo-vriend Opstelten

5968123054 165965f9a4 zelfmoord1

Recordaantal zelfmoorden: meer dan 5 per dag en juist nu wordt er op de GGZ-hulp bezuinigd?!