in

Het gaat maar door: Ministerie van Binnenlandse Zaken hield kritisch inspectierapport tegen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft verhinderd dat een kritisch inspectierapport over het beleid voor ruimtelijke ordening werd gepubliceerd. Dat meldt NRC.

Conclusies uit het rapport kwamen wel in het jaarverslag van de inspectie terecht, maar zouden dermate zijn verdraaid dat een rooskleurig beeld van het beleid naar voren kwam.

De rapportage van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dateert uit de zomer van 2018.

Volgens NRC, dat het rapport opvroeg, wordt erin geconcludeerd dat de decentralisering van de ruimtelijke ordening niet goed werkt.

Een van de kritiekpunten is dat lagere overheden niet in staat blijken om veiligheidszones rond de opslag van explosief materiaal te bewaken.

Ook zouden gemeenten te weinig oog hebben voor natuurcompensatie bij grote infrastructurele projecten.

Inspecteurs van de ILT wilden het rapport delen met de en minister , maar volgens NRC stuitte dat op verzet van ambtenaren van het ministerie omdat ze het niet eens waren met de inhoud.

Het leidde ertoe dat het stuk niet werd gepubliceerd.

Een samenvatting van het rapport in het ILT-jaarverslag zou vervolgens zijn verdraaid onder druk van het ministerie. Op de werkvloer van de inspectie zou dat tot onrust ….

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Scheveningen is proeftuin voor experimenten met 5G-netwerk

Het blijft moeilijk: ‘Miljoenen koffiebekers Overheid niet gerecycled maar verbrand’