in , ,

Het gaat maar door: Onbevoegde ambtenaren konden bij vertrouwelijke data

Vertrouwelijke gegevens van Amersfoorters konden eind vorig jaar door onbevoegde gemeenteambtenaren worden bekeken. Dat was mogelijk tijdens de invoering van nieuwe software, schrijft het college van B en W op vragen van de .

is bezig met het invoeren van een groot ict-systeem waar uiteindelijk alle gemeenteambtenaren hun documenten in moeten opslaan, maar bij Loket Werk Inkomen en Zorg (Loket WIZ) mislukte de invoering. Daardoor moest de afdeling eind december terug naar de oude software.

In het nieuwe systeem waren al veel gegevens van het WIZ ingevoerd. Terwijl ambtenaren die documenten terughaalden naar het oude systeem, konden hun collega's van het Klant Contact Centrum bij alle gegevens. Dat had niet gemoeten, zegt het college.

Het college van B en W erkent dat de Bescherming Persoonsgegevens is overtreden.

In Amersfoort was eerder al veel over een ander . Een ambtenaar stuurde per ongeluk persoonlijke gegevens van 1900 Amersfoorters naar een e-mailadres. De blunder werd tien weken geheim gehouden en kwam pas boven nadat de ontvanger de Autoriteit Persoonsgegevens had ingeschakeld.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moslimjongens in Zwitserland die weigeren lerares een hand te geven: €4.500 boete

Nieuw initiatief: de Florijn als betaalmiddel