in ,

Henk Krol kreeg subsidie voor onuitgevoerd onderzoek, na bemoeien met Demmink zaak is hij telkens negatief in beeld

Het is wel opvallend dat dit al jaren bekend was maar nu bij de campagne tegen Krol ter sprake wordt gebracht. Nadat Krol zich met de Demmink zaak ging bemoeien is hij alleen maar negatief in het nieuws, beetje opvallend niet?


Henk Krol heeft als hoofdredacteur van de Gay Krant 19.500 euro ontvangen voor onderzoek dat nooit is uitgevoerd. Hij kreeg dit bedrag in 2010 van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor onderzoek naar de marktpositie van het tijdschrift.

Het fonds gaat onderzoeken of sprake is van onrechtmatigheid door het tegenwoordige Kamerlid voor . “Als dat zo is, zullen wij aangifte doen”, aldus operationeel directeur Rick van Dijk. Zelfstandige bestuursorganen, zoals het Stimuleringsfonds, zijn verplicht aangifte te doen bij fraude.

ONDERZOEK NOOIT UITGEVOERD

Krol verwijst in een reactie naar de curator: “Ik ben niet de juiste persoon om uitspraken hierover te doen.” Na toezegging van de subsidie – het ging om 39.000 euro totaal – vroeg en kreeg Krol een voorschot van 19.500 euro, om de eerste kosten te dekken. “De onderzoeken zijn gestart”, schreef Krol in april 2010 aan het fonds. Hij toonde daarbij een factuur van een onderzoeksbureau.

Een half jaar later bleek dat het gefactureerde onderzoek nooit is uitgevoerd. Krol zegt dat het is uitbesteed aan een ander bureau. “De verantwoording voor dat onderzoek ontbreekt echter ook”, concludeert Van Dijk.

Lees verder via nrc.nl.

 

Foto via Guido van Nispen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Filmpje: Nigel Farage zwaait Barroso uit

Als je werkloos wordt, word je meteen ook profiteur én onbetrouwbaar