in , , ,

Het gaat u niets aan: Details zorgkosten blijven geheim

De Nederlandse Zorgautoriteit hoeft gegevens over de zorgkosten per zorgaanbieder niet openbaar te maken. Dat staat in een uitspraak van de Amsterdam naar aanleiding van een verzoek van de Open State Foundation om de zorgkosten per individuele zorgaanbieder openbaar te maken. De rechtbank geeft aan dat deze data bedrijfsgevoelige informatie over de omzet en het aantal patiënten van een zorgaanbieder betreft.

De Open State Foundation heeft een verzoek ingediend op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), om informatie over de aantallen en de prijs van DBC-zorgproducten per zorgaanbieder openbaar te maken. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wees dit verzoek af. De geeft de NZa hierin gelijk.

Wat willen patiënten weten? We vinden dat patiënten in ieder geval recht hebben op een indicatie van de kosten van een behandeling. Verzekeraars en zorgaanbieders moeten je op navraag kunnen zeggen: wat kost mijn behandeling ongeveer en wat betekent dit voor mijn eigen risico? Om meer inzicht te geven heeft de NZa een website opendisdata.nl, waarmee patiënten een indicatie krijgen van de gemiddelde prijs van een behandeling.

Lees verder bij de Bron: Zorgkosten blijven geheim


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo kwam/begon Sesamstraat in Nederland

Nederland, een kapot genivelleerd land aan de Noordzee