De Nederlandse Zorgautoriteit hoeft gegevens over de zorgkosten per zorgaanbieder niet openbaar te maken. Dat staat in een uitspraak van de rechtbank Amsterdam naar aanleiding van een verzoek van de Open State Foundation om de zorgkosten per individuele zorgaanbieder openbaar te maken. De rechtbank geeft aan dat deze data bedrijfsgevoelige informatie over de omzet en het aantal patiënten van een zorgaanbieder betreft.
De Open State Foundation heeft een verzoek ingediend op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), om informatie over de aantallen en de prijs van DBC-zorgproducten per zorgaanbieder openbaar te maken. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wees dit verzoek af. De rechter geeft de NZa hierin gelijk.
Wat willen patiënten weten? We vinden dat patiënten in ieder geval recht hebben op een indicatie van de kosten van een behandeling. Verzekeraars en zorgaanbieders moeten je op navraag kunnen zeggen: wat kost mijn behandeling ongeveer en wat betekent dit voor mijn eigen risico? Om meer inzicht te geven heeft de NZa een website opendisdata.nl, waarmee patiënten een indicatie krijgen van de gemiddelde prijs van een behandeling.
Lees verder bij de Bron: Zorgkosten blijven geheim
JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.
Ook jouw steun heb ik nodig ...
Maandelijkse kosten
Ja, daar weet Arthur Gotlieb alles van!
De Man van minister Edith Schippers zit in de Heroïne.handel. Minister Schippers verzweeg de Winst uit die handel