in ,

Het geld lenen van China in januari was krankzinnig, leende 5% van het bbp in één maand tijd

Er is zo weinig echt begrip van onze huidige realiteit die er is in markten. De Amerikaanse industriële productie stortte bijvoorbeeld vrijdag in tegen het tempo van 2009. Of we zijn op weg naar een herhaling van die epische recessie, of deze gegevens waren weer een “glitch”, zoals de detailhandel. Wat zal het zijn?

En over de handelsbesprekingen tussen de VS en , vrijdag afgesloten met niets overeengekomen. De Chinese media hebben er een heel positieve draai aan gegeven – en president is niet de enige die kan proberen een dergelijk resultaat te formuleren – en we zullen deze week de onderhandelingen in de VS voortzetten, aangezien beide partijen blijkbaar een voorsprong nemen naar het ondertekenen van een “Memorandum of Understanding”.

Maar een MoU is niets. Het is geen handelsdeal, en te denken dat China het serieus neemt als het zich niet houdt aan zaken als WTO-verplichtingen in Amerikaanse ogen is belachelijk.

Van Chinese zijde zeiden de PPI-gegevens van vrijdag dat het weer in deflatie glijdt – en lenen voor januari was krankzinnig. Ik zal de cijfers niet beschrijven omdat ze zo groot zijn dat het geen betekenis heeft. Ja, dit is een maand en het nieuwe maanjaar betekent dat we ook de gegevens van februari / maart moeten zien; maar als het tempo in januari op peil blijft, gooit China de hele handel al tegen de economie.

Het heeft VIJF PROCENT VAN HET BBP IN ÉÉN MAAND geleendDat is 60% van het bbp in één jaar. Dat is een piek-WW2 niveau van lenen. 

Suggereert het dat er een echte handelsovereenkomst komt? Of dat China zich terugtrekt van het door de staat geleide model? Probeer dat te begrijpen. (En wees erg nerveus op CNY.)

Ondertussen lijken anderen nog steeds niet in staat om twee en twee samen te stellen en er vier te krijgen. Tijdens de veiligheidsconferentie in München zag de Amerikaanse vicepresident Pence opnieuw de EU aan de kant van de VS strijden in een strijd tegen het Russisch / Chinees / Iraans illiberalisme. Er klapte letterlijk niemand. Niemand .

De Duitse bondskanselier Angela gaf in plaats daarvan een toespraak over globalisering en vrijhandel zonder een plan voor het bijeenhouden ervan als de VS China beschouwt als een ondermijning ervan en als freeloading. Merkel heeft Trump zelfs geplaagd over Amerikaanse tarieven op Duitse auto’s op ‘nationale veiligheids’-gronden; maar wat is haar plan om het uiterst grove overschot op de lopende rekening van aan te pakken, dat in strijd is met aanbevelingen van het IMF? Niets, natuurlijk. En daar zullen op een gegeven moment gevolgen zijn van dit Amerikaanse bestuur, vermoed ik.

Evenzo heeft het VK aangetoond dat zijn linkerhand geen idee heeft wat zijn rechterhand goed doet buiten de Brexit. De minister van Defensie gaf onlangs een toespraak over de nationale veiligheidsstrategie van het VK en beloofde marineschepen door de Zuid-Chinese Zee te sturen en een nieuwe marinebasis in Azië te openen; en China schoot vervolgens handelsbesprekingen met het VK neer, op dezelfde manier dat China NZ onder druk zet voor het verbieden van vanuit zijn 5G-netwerk.

Waarom zou China anders doen? Het Westen lijkt totaal niet in staat te erkennen dat je China niet kunt confronteren met zijn buitenlandse beleid, zoals het veroveren van de Zuid-Chinese Zee, of bespioneren van iedereen om technologie te stelen; of zijn binnenlands beleid, zoals concentratiekampen en aantijgingen van orgaanroof; of haar economisch beleid, zoals mercantilisme en massale overheidssubsidies, en draai je dan om en doe er vrijhandelsovereenkomsten mee.

Dus slik China in zoals het is … en accepteer het mondiale liberalisme dat Merkel oproept is dood; of confronteer het … en accepteer grote delen van het mondiale liberalisme Merkel prijst dat het dood is. Regeringen en markten lijken niet in staat / bereid om dat belangrijke feit te begrijpen.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

Schulden inmiddels irreëel? Overheidsschulden op $66.000 miljard dollar, 80% van wereld BNP


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

YouTube faciliteert seksuele uitbuiting van kinderen en hoe Haagse rechter een ‘pedodoofpot’ in stand houdt

EU wil gekweekt vlees om in de ‘niet-duurzame’ Europese consumptie te voorzien