in ,

Het gelijk van Trump: CNN journo’s delen een duidelijk gephotoshopte foto van ‘Tunesische protesten’

Een paar CNN-ers hebben maandag een afbeelding gedeeld waarop Tunesische burgers te zien zouden zijn en hadden geprotesteerd tegen een bezoek Saudi-Arabische overheidsfunctionarissen die duidelijk gefotoshopt waren.

“The [sic] IS the shot of the day as Tunisians, who managed to preserve their revolution against tyranny, protest the upcoming visit of #Saudi Crown Prince Mohammed Bin Salman. #Khashoggi #Tunisia”.

CNN oorlogscorrespondent Ben Wedeman plaatste een tweet met foto van Tunesische man met een kettingzaag in een menigte van demonstranten.

Wedeman deelde de nepfoto met zijn 126.000 volgers.

Kort daarna deelde een Twitter-gebruiker genaamd “samarkand” het echte beeld en waarschuwde de gewaardeerde verkopers van informatie op CNN dat hun versie nep was.

“Hoezeer ik de regering van Saoedi-Arabië ook veracht, het lijkt erop dat dit een gephotoshopte afbeelding is, ingesloten op een die tineye.com al op 14 januari 2011 tegenkomt,” zei hij.”(Als u inzoomt op de uwe, ziet u hoe de hand onder de kettingzaag vervaagt.)”

Blijkbaar was dit eigenlijk de foto van zeven jaar geleden – niet de ‘foto van de dag’, zoals Wedeman beweerde. De Tunesiër op de originele foto lijkt een vogelhuis te hebben.

CNN wilde het verhaal publiceren, dat Amerikanen woedend zouden zijn over de dood van Khashoggi en dat ook wij actie tegen Saudi-Arabië zouden moeten eisen. Door dat verhaal met succes over te brengen, zou president Donald J. Trump, die heeft geweigerd met Saudi-Arabië in oorlog te gaan over de dood van een terrorist. Jamal Khashoggi, een bekende door de Moslimbroederschap verbonden columnist van Washington Post , werd vermoord door de Saoedische regering.

“Blijkt dat het nep was” zou een geschikte slogan zijn voor de fijne mensen bij CNN.

Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Klimaatafkoeling bereikt weer eens nieuwe hoogten: tientallen zeeschildpadden dood gevroren

Robert F. Kennedy Jr. en Del Bigtree winnen zeer belangrijke rechtszaak tégen overheid en vaccinatie-industrie