in

Het groots aangekondigde alarm over warmterecord op de ijskap van Groenland … was nepnieuws

Klimaathoax blijft voor problemen zorgen…

Thomas_Ritter / Pixabay

Aan het begin van de maand berichtten de mainstream media luidkeels dat er een nieuw warmterecord op de Groenlandse was gevestigd. Later bleek dat de meerdere plusgraden, in feite meerdere mingraden waren.

De gegevens van een paar weken geleden beweerden dat de warmterecords aan de lopende band werden gebroken, eerst met 2,7 graden en daarna met 4,7 graden.

De cijfers kwamen van het weerstation van het Deens Meteorologisch Instituut op iets meer dan 3.000 meter hoogte, waar de gemiddelde temperatuur in juli gewoonlijk op -12,2 graden ligt en dit jaar -9 graden was.

Klimaatwetenschapper Sebastian Mernild van het Nansen Environmental and Remote Sensing Center in Noorse Bergen zei toen dat de hoge temperaturen het gevolg waren van de hittegolf in die naar het noorden trok en dat de “extreme weersomstandigheden” de eerste tekenen van klimaatverandering zijn.

Neemt zijn woorden terug na controles

Na controles neemt het instituut nu zijn woorden terug en constateert dat de temperatuurindicatie waarschijnlijk meer dan zes graden te hoog was.

– Ons vermoeden dat plus 4,7 graden te warm was, bleek waar te zijn, zegt DMI-meteoroloog Herdis Damberg tegen de Zweedse krant Dagens Nyheter.

Andere weerstations lieten zien dat de temperatuur…..

Lees verder bij de bron: fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitse overheid heeft oplossing voor verkrachtingsgolf: migranten krijgen seksuele gedragscursus …

Wat de vrijgegeven gerechtelijke documenten van Epstein zaak onthullen over Trump