Het grote Greta Thunberg klimaatmeisje verdienmodel

Weet u nog wie ook kinderen …

Het spontane Zweedse klimaatwonder Greta Thunberg blijkt toch niet zo non-profit te zijn. Het klimaatuithangbord is namelijk onderdeel van een ambitieus plan om een wereldwijd groen platform a la en Tripadvisor op te zetten om flink te cashen. Het klimaatdoemmeisje wordt ingezet om ‘we don’t have time‘ groot te maken van oprichter Ingmar Rentzhog, beursspecialist en PR manager.

Momenteel is Greta per zeilschip onderweg naar New York om daar op 23 september acte de presence te geven op de klimaattop van de . Ze vaart met de Malizia II  om een globaal mediaspektakel te kunnen leveren: jong kind met Asperger doorkruist de om ons te redden van de Apocalyps.

Deze insteek is niet nieuw.

In 1212 ging de jonge Nikolaus uit Keulen op kinderkruistocht. Ook minderjarig en charismatisch net als Greta. Hij beloofde de kinderen die hem volgden een wonder. In Genua zou de Middellandse Zee splijten en ze zouden een droge doortocht naar Jerusalem krijgen.

Dat liep toch wat anders maar de fascinatie voor een kind als een moralistisch baken bleef in het Europese onderbewustzijn aanwezig.

Greta Thunberg profiteert daar nog steeds van. Vooral in links-ecologische kringen wordt de 16 jarige klimaatactiviste vereert als een dappere kinderkrijgster, profetes en heilige.

Ze promoot de ‘Fridays for Future’ – spijbelacties voor het (niet in de schoolvakanties natuurlijk) en heeft inmiddels een drukbezette agenda vol met praatjes met toppolitici, persconferenties, fotoshoots, interviews en demonstraties. Onlangs verscheen ze – en haar ouders – in een Antifa t-shirt.

In weerwil van het linksactivistische imago zit Greta nu wel op één van de duurste zeiljachten ter wereld. Team Malizia komt uit het belastingparadijs Monaco en is van een bekende onroerend goedmiljonair uit Stuttgart. In februari kwam het Duitse linkse dagblad ‘taz’ met een artikel onder de titel „Greta Thunberg kommerziell ausgenutzt / Aktivistin als Werbefigur“.

Sindsdien volgen er meer berichten vooral in de Scandinavische media over de commerciële achtergrond van de Greta-hype. Daarbij staat de B.V. ‘We don’t have time’ in de belangstelling.

Het bedrijf …

Lees verder bij de bron: Vrijspreker.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De euro en waar niemand over praat: het gevaar van Target 2

Bekende Duits-Syrische vluchteling: “We reizen terug naar Syrië om haat te ontsnappen”