Het grote taboe: De verborgen armoede in onze welvaartsstaat

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Spiegel van de Samenleving schreef:

  Het gaat meer dan uitstekend met de grote multinationals. Machines uit de hoge lonen landen overbrengen naar lage lonenlanden (zonder te betalen voor de kennis geïnvesteerd in het hoge lonenland), Goedkoop produceren in lage lonen landen. Automatisering van de produktie, lage lonen betalen en hoge verkoopprijs in de hoge lonen landen krijgen. En als klap op de vuurpijl: ook nog eens geen belasting betalen. Leuker kan de belastingdienst en de overheden van de rijke landen !!!! het inderdaad niet maken … NL is zelfs koploper en wordt belastingparadijs genoemd!!! Voor de multinationals wel te verstaan. De burgers kunnen verrekken!

  De bedrijven raken niet uitgelachen want vakbonden zijn er vrijwel niet meer (want er is bijna geen produktie meer en vakbonden waren daar juist sterk vertegenwoordigd) en omdat veel mensen in de rijke lonen landen geen werk vinden kunnen zij de lonen in de rijke lonen gelijk houden hoewel hoge kwaliteit werk wordt geleverd. Bedrijven delen de welvaart toename niet met hun personeel.

  Het aantal ZZPers is giga (want zo makkelijk die “wegwerpmensen” …. en deze mensen “vergeten” hun pensioen mee te rekenen in hun tarieven. Dat is op dit moment niet erg, maar dat probleem gaat er geheid aankomen.

  Het resultaat is verbluffend: de afgelopen 30 jaar zijn de lonen van arbeiders en middenklasse nauwelijks gestegen, de superrijken zijn extreem veel rijker geworden in een mate die op geen enkele wijze valt te rechtvaardigen. De bedrijven werden zo kapitaalkrachtig dat zij overheden gingen overheersen en de overheid koos onmiddellijk de kant van de bedrijven (want meer geld, meer leuke banen voor de politici die na een paar jaar overheid de overstap maakten naar een riant betaalde baan).

  Hoewel de burgers de overheid betalen krijgen zij bitter weinig voor hun belasting terug !! De totale belastingdruk voor een midden inkomen ligt in de orde van 85 % …. Reken maar eens na !!!!

  De banken verlaagden hun rente voor hypotheken drastisch maar de huizenprijzen stegen onmiddellijk mee omdat een grote groep mensen niet kritisch zijn en betalen wat zij van de bank aan hypotheek krijgen …. Een gevaarlijk spel want waar vroeger de maximale hypotheek die je kreeg 3 * je jaarsalaris was is de prijs van een huis gestegen naar 8 * het jaarsalaris. De jonge generatie die hier instapt zit straks met een gigaprobleem als de rente gaat stijgen …. Zij kunnen straks de rente niet meer opbrengen en de huizen vervallen aan de bank. Huizenprijzen zullen dan wel weer dalen maar daar is voor de bank geen enkel risico. Die verkopen het huis tegen een lager prijs en brengt het tekort alsnog in rekening bij de man of vrouw die teveel voor het huis heeft betaald.

  Daar waar van onze ouders alleen de man een betaalde baan had werken inmiddels man en vrouw en kinderen vullen vakken bij de Albert Heyn … Daar waar de overheid nog enige service bood is alles teruggebracht tot een zelfservice systeem.

  En dan de grootste farce ooit: de NL regering onder NWO landverrader Rutte noemt zichzelf de beste regering ooit … Hij levert NL volledig uit aan de niet democratische EU zonder enige raadpleging met de bevolking. Referenda worden eenvoudig ter zijde geschoven en Rutte draait als een aal in een emmer met snot.

  Nee: het gaat uitstekend in NL !!!! Maar het kan niet uitblijven dat er een enorme kater komt !!!!

 2. cornelis1950 schreef:

  Om over na te denken ? Bij eenzijdig ongeval is de bestuurder omgekomen de politie stelt een onderzoek in ?

 3. cornelis1950 schreef:

  Om over na te denken? Automobilist omgekomen bij eenzijdig ongeval de politie stelt een onderzoek in ?

Heb jij er iets over te zeggen?