in , ,

Het heeft heel lang geduurd, maar de Nederlandse bevolking zegt eindelijk tot hier en niet verder!

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De straffen die zijn uitgedeeld aan de Friezen die vorig jaar anti-Pietactivisten tegenhielden om demonstraties bij de landelijke intocht in Dokkum te voorkomen, houden andere Nederlanders bepaald niet tegen om ook in actie te komen.

Zo heeft een groep woedende inwoners uit Den Helder een oproep gedaan om de toegangswegen naar de Noord-Hollandse marinestad te blokkeren op de dag van de intocht.

De beweging gaat in achttien gemeenten protesteren tegen de in haar ogen racistische figuur Zwarte Piet.

Een groepering die als naam 'Cultureel Erfgoed Hoorn' draagt, heeft een oproep gedaan om volgende week zaterdag met zoveel mogelijk traditioneel geschminkte Zwarte Pieten de intocht bij te wonen.

Ook in Eindhoven, waar KOZP eveneens zijn stem laat horen, wordt de groep niet met open armen ontvangen.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Geld stroomt binnen voor blokkeerfriezen

Voor activiste Jenny Douwes en de 'blokkeerfriezen' is op al meer dan 53.000 ingezameld. Het geld, dat binnenkomt met honderden euro's tegelijk, is bedoeld om het hoger beroep te betalen. Douwes kreeg 240 uur werkstraf en een maand voorwaardelijk voor de pro-Zwarte Pietactie. Ook de 33 mensen die 18 november vorig jaar snelweg A7 blokkeerden, kregen forse straffen.

„Mensen zien dat deze uitspraak gewoon niet
te rijmen is met andere vonnissen”.

„Ik noem maar de zaak van zoon Dave van Dries Roelvink, die met drank op 180 kilometer per uur rijdt en zich verzet bij aanhouding. Hij krijgt maar veertig uur taakstraf en een geldboete. Ik snap goed dat de Douwes en de anderen niet kan vrijspreken omdat een groot deel van achter hen staat. Maar een straf moet wel proportioneel zijn.”

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Doneren voor het hoger beroep kan hier.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jezuskruis Lesbos is beledigend voor moslims, dus is het oude kruis nu gesloopt en weggehaald

Belachelijke Rusland-sancties kosten de EU inmiddels al meer dan €100 miljard