in , , , , ,

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil wereldwijde CO2-belasting invoeren

geralt / Pixabay

Het Internationaal Monetair Fonds wil de klimaatverandering bestrijden door de invoering van een wereldwijde CO2-belasting. IMF-hoofd Lagarde en haar fiscaal directeur Gaspar stelden een heffing voor van 70 dollar per ton voor.

Het Internationaal Monetair Fonds heeft opgeroepen tot de invoering van een wereldwijde CO2-belasting. IMF-hoofd Christine Lagarde en haar directeur fiscaal beleid, Vitor Gaspar, stelden voor om een belasting van ongeveer 70 dollar (62 ) per ton CO2 te heffen.

Op dit moment is de gemiddelde prijs per ton CO2 2 dollar per ton.

De wereldwijde uitstoot van kooldioxide zou zodanig tegen 2030 met een derde moeten zijn verminderd en de doelstellingen van het Klimaatverdrag van Parijs worden gehaald.

“Grote Existentiële Uitdaging”

Klimaatverandering is de “grote existentiële uitdaging van onze tijd”, verklaarden Lagarde en Gaspar hun initiatief in een blogartikel. Men zou er steeds meer over eens zijn dat belastingen de meest efficiënte manier zijn om het verbruik van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot te beperken. Bovendien zou de heffing de nodige inkomsten opleveren voor de overschakeling op hernieuwbare energiebronnen.

Prijsverhogingen compenseren met subsidies

De uitstoot van kooldioxide is volgens het establishment een van de voornaamste oorzaken van de klimaatverandering. Een hogere prijs of een CO2-belasting zou fossiele brandstoffen zoals , diesel, stookolie of aardgas duurder maken. De bazen van het IMF stelden daarom voor om een CO2-prijsstijging aan te vullen met fiscale subsidies om de last van de hogere brandstofprijzen te vermijden.

Controverse in de regeringscoalitie

In Duitsland zijn de regeringspartijen verdeeld over een mogelijke CO2-belasting. Minister Svenja Schulze van sprak zich uit voor het voorstel. De SPD-politicus stelde echter voor om de burgers elders van belasting te ontlasten. CDU-leider Annegret Kramp-Karrenbauer, daarentegen, wees een eventuele CO2-belasting duidelijk van de hand.

Lees verder bij de bron: fenixx

Ik zou zeggen zaag nog meer bomen om, want dat zal ook echt helpen…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moslimmotorbende van asielzoekers ‘Halal Angels’ is haram, doet aan drugs, geweld, wapens en afpersing

Geen helm op in PretPark Amsterdam? 95 euro boete!