in , , ,

Het is een feit: Verkeerscamera’s met gezichtsherkenning met bekeuring, nog steeds niets te verbergen?

Op 15 maart is een proef begonnen om middels gezichtsherkenning, fietsers,voetgangers en bromfietsers te bekeuren voor verkeersovertredingen. Jelle Visser uit Hoofddorp is een testcase, “ik wist niet wat mij overkwam, op de bekende kruising (hoofddorp locatie) zijn camera’s vernieuwd, ik loop geregeld door rood want waarom wachten ? Er is geen verkeer op die tijdstippen.

makkelijk-gezicht

Op 19 maart kwam de eerste bekeuring binnen,  nu zijn we 25 bekeuringen verder met een  totaal van zo’n € 500,–. Een onbekende code  stond erop vermeld. Navraag bleek het een   te zijn inzake verkeersveiligheid en  gezichtsherkenning.

Dhr van Weperen, woordvoerder van de  Nationale Politie benadrukt dat het om een  proef gaat. Er zijn investeringen gedaan om  camera’s die verouderd waren om te bouwen en  te herplaatsen. Speciale software, ontwikkeld  door Cap Gemini, legt een layout over de  gemaakte “still” en middels de algemene van de Gemeentelijke Basis Administratie worden de gezichten vergeleken.

gezichtsherkenning

Als er een hit is wordt deze “still”, voorzien van BurgerServicenr opgestuurd naar de CJIB te Leeuwarden alwaar de bekeuring wordt aangemaakt en verstuurd.

Meldkamer

Op gevaarlijke plaatsen kan een mobiele  camera worden ingezet, die nauwgezet het  verkeer in de gaten houdt, is er geen  kenteken beschikbaar dan wordt  automatisch een “still” gemaakt die wordt  doorgezonden naar de  Verkeerscontrolekamer te Utrecht.

Nu bezuinigen op het personeel een feit is en de van bekeuren ook een doorn in het oog is van gekentekende voertuigen, is dit de oplossing. Door het gehele land zijn de hekele punten in kaart gebracht, nieuwe apparatuur is ingezet en bestaat uit diverse oude en nieuwe geschikte camera’s. Ze flitsen niet meer , maar met infrarood en digitale technieken komen haarscherpe beelden tevoorschijn die zich goed lenen voor gezichtsherkenning.

digitale_flitspaalcamera-bolnieuw-camera

Het CJIB bewaart de beelden en die zijn middels een bezwaarschrift op te vragen. ook zijn de toepassingen oneindig en door deze nieuwe methode hoeft de BOA niet langer fysiek aanwezig te zijn om een overtreding te constateren. Dit wordt dan gedaan vanuit de centrale verkeerskamer te Utrecht of het observatiecentrum in . Beelden vanuit parken,winkelcentra en objecten worden uitgelezen. Overtreders krijgen de beschikking thuisgestuurd. De code is dan GH 0104 !

Op plaatsen met evenementen kan de tijdelijke mobiele camerapaal worden ingezet.

mobiele-cameramast

Deze camera’s zijn te bedienen vanuit een voertuig of centrale meldkamer van een beveiligingsbedrijf. Overtreders van een Algemene Plaatselijke Politieverordening kunnen ook bekeurt worden, denk aan :

  • Samenscholingsverbod.
  • Nuttigen van alcohol op straat in NO GO zones.
  • Loslopende honden en eigenaren.
  • Wildplassers.
  • Hangjongeren.

Ook op schoolpleinen, kruisingen en bij objecten van maatschappelijke aard worden bestaande camera’s omgebouwd en voorzien van een digitale techniek.

gezichtsherkenning-1modificatie-cameras

De uitrol van dit netwerk en experiment zijn al gestart en zal medio maart 2016 operationeel zijn. De kosten worden betaald uit de Algemene Middelen en Justitioneel budget. De beeldbank van Gemeenten en CJIB zijn al gekoppeld en het netwerk zal WPSK beveiligd zijn. De beelden worden overgedragen via een speciale WIFI verbinding in de 8Ghz band. nationalebeeldbank_2011-2-598651-2_cjib-acceptgiro-300x200

Als de ICT koppelingen gelegd zijn zal een evaluatie gehouden worden betreffende de kosten en verlies van arbeidsplaatsen !

“De verkeersveiligheid en openbare orde is er mee gebaat, we moeten keuzes maken!” Aldus Dhr van Weperen van de Nationale Politie.

Lees verder via UrubiN.

NOG STEEDS NIETS TE VERBERGEN?

In verband 1 April grap: Als ik dit weekend tijd over heb dan klim ik op de fiets en zal bij dit artikel foto’s plaatsten zelf gemaakt. Ik ergerde me al paar maanden aan de camera’s die in dit dorp bij de oversteken zijn bijgekomen nadat de stoplichten vervanger werden. Ik had gehoopt dat ze voor regen waren en zo de fietsers en overstekers voorrang gaven. We gaan het meemaken, wordt vervolgd


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jan van ling
6 jaren geleden

zou wel eens het begin kunnen worden van “zelfvernietiging.”

6 jaren geleden

dit is gewoon ziek de overheid wil ons onderwerpen maar wanneer komt het klootjes volk in opstand

jan van ling
Antwoord aan  Theo Che
6 jaren geleden

Beste, het is het begin van . . . waardoor dat het klootjes volk in opstand zal gaan komen. Het is maar dat er vele mensen (slaven en vrije) de “lul” zijn door wat de bezetter van plan is.

no more
6 jaren geleden

Ben ik blij dat ik niet meer in nederland woon

jan van ling
Antwoord aan  no more
6 jaren geleden

Daar waar je nu woont . . . . daar komt het ook!

John
6 jaren geleden

Dit was in de DDR tijd al, toen werd de Stasie getraind door Nederlandse instructeurs en leverden de zelfde bedrijven als nu deze apparatuur ook al daar heen. Zo ook het rekening rijden met tolpoorten na tamtam hier, naar Singapore door Phillips en Tollcolect.

Gifkikkertje
6 jaren geleden

Hoe zit het met de wet van de privatie?

Johannes
5 jaren geleden

Hoe lang pikken we dit nog met z’n allen?

15 Miljard verlies voor belastingbetaler bij beursgang: Dijsselbloem stelt verkoop ABN Amro uit wegens beloningsbeleid

Controlestaat, weg privacy: Belastingdienst mag politiefoto’s gebruiken voor controle