in

Het is niet schandalig meer te noemen maar schofterig: ‘Topinkomens niet opnieuw verlagen zegt Den-Haag’

Aan de salarissen van topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector moet voorlopig niet opnieuw worden gesleuteld. De Normering Topinkomens, die een maximum stelt van 130 procent van een ministerssalaris, is nog maar net in werking. De effecten zijn nog niet eens goed in beeld. Dat was donderdag in de het algemeen geluid van bestuurders en toezichthouders van onder meer woningcorporaties en zorginstellingen.

Ze vinden dat op zijn minst moet worden gewacht met de verlaging naar 100 procent, die minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) volgend jaar wil. Eerder liet de Raad van State zich al zo uit.

Willem van Hassel van het Nationaal Register Commissarissen en Toezichthouders zei dat er al veel opgaat aan de verwerking van de huidige nieuwe regels. De adviseurs die daarbij nodig zijn, kosten ook nog eens veel . De aanpassingen zijn volgens hem nu al ,,buitengewoon ingewikkeld”.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaat goed komen met die stresstest, IMF: veel Europese banken kunnen economie niet steunen

Dit gaat een rel worden: Nederland zegt ‘uitkeringsverdrag’ met Marokko op