in ,

Het is weer bonussen tijd: Topinkomens stijgen ALWEER explosief

Het beloningsseizoen bij de grote bedrijven moet nog beginnen, maar de eerste forse stijgingen voor de top zijn alweer aangekondigd.

Euronext-topman Stéphane Boujnah verdiende volgens een overzicht van de Volkskrant vorig jaar in totaal bijna 2 miljoen , waarvan 725 duizend euro basissalaris. Beursuitbater Euronext wil de topman minimaal 34,5 procent meer gaan betalen.

Brillenbedrijf GrandVision wil de beloning van de bestuursvoorzitter met ten minste 37 procent verhogen, exclusief . Vorig jaar verdiende hij al 2,71 miljoen.

Dat blijkt uit de voorstellen voor het nieuwe beloningsbeleid die beide bedrijven aan de aandeelhouders hebben gestuurd.

De forse stijgingen zijn opmerkelijk, omdat grote bedrijven van diverse kanten – de , beleggers, vakbonden – worden opgeroepen de topinkomens te matigen.

De grote beleggers maken zich …

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De depressie-paradox: Verdubbeling aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten

Migratie perikelen: Syrische familieclans veroorzaken grote vechtpartijen in Brussel